KÄRNÄNIITTI | Mikko tuimana hallitustovereiden susipuheista

1
Susia näkyy yhä useammin liikuskelevan asutusten liepeillä (arkistokuva)

KÄRNÄ TYLYTTÄÄ OHISALOA, MIKKOSTA JA PITKOA NÄIDEN SUSIPUHEISTA

Keskustan kansanedustaja, maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Mikko Kärnä hämmästelee vihreiden puheenjohtajan Maria Ohisalon, ympäristöministeri Krista Mikkosen sekä vihreiden kansanedustaja Jenni Pitkon lausuntoja suden kannanhoidollisesta metsästyksestä. Mikkonen ja Ohisalo vastustavat metsästyksen käynnistämistä. Pitko puolestaan väitti tänään, että maa- ja metsätalousministeriön suunnitelmat suden metsästyksen käynnistämisestä olisivat ”luonto- ja tiedevastaista populismia.”

Kansanedustaja Mikko Kärnä

– Ei näitä lausuntoja voi kuin hämmästellä. Tässä puhuvat tyypilliset kaupunkilaisvihreät, joilla ei ole maaseutuun mitään kosketusta. Suden kannanhoidollisen metsästyksen käynnistäminen on välttämätöntä koti- ja tuotantoeläinvahinkojen vähentämiseksi, maaseudun lasten turvallisuuden takaamiseksi ja luontevan ihmispelon palauttamiseksi Suomen susikantaan. Vihreiden kannattaisi vierailla vaikkapa Siikalatvalla, jossa lapsille on jaettu koulumatkoille helistinkelloja susien karkottamiseksi. Tällainenkö on vihreä unelma maaseudusta?

Kärnä hämmästelee myös näin voimakasta puuttumista keskustan hallussa olevan ministeriön toimintaan.

– Suden kannanhoidollisen metsästyksen käynnistäminen on puhtaasti maa- ja metsätalousministeriön antaman asetuksen takana, eikä siitä pidä puhista tällä tavoin. Haluan myös muistuttaa, että yhteisessä hallitusohjelmassa olemme sitoutuneet harjoittamaan suurpetopolitiikkaa monipuolisella keinovalikoimalla, joista yksi on nimenomaan metsästys. Maa- ja metsätalousministeriön asetus on siis vihreiden hyväksymän hallitusohjelman mukainen. Ei näin – Ohisalo, Mikkonen ja Pitko. Ensi talvena aletaan laittamaan susia turkiksiksi ja te ette sitä pysty estämään. Tekin olette saaneet niitä hanhien ruokintapeltoja rakennella, joten hyväksykää nyt mukisematta tämä hallitusohjelman mukainen asetus, tylyttää Kärnä.


 

1 KOMMENTTI

  1. Hyvä Kärnä!Juuri noin.Vihreiden ei pidä antaa hyppiä silmille.Oikeusvaltiossa on perustuslainmukaan oikeus asua myös maaseudulla,ja harjoittaa elinkeinoja.Maanviljely.karjankasvatus,metsätalous ym.Ja lasten on saatava kulkea kouluun/harrastuksiin ilman susipelkoa.Vihreät eivät voi yksin määrätä/päättää tämänmaan asioista.Mutta pitäisi myös säätää laki.että mahdollisista kannanhoidollisista luvista.Ei taas valiteta aluehallintovirastoihin,ja näin taas kerran torpata kaatolupia.Ja kyllä kokoomuksen myös pitäisi keskustella,heidän europarlamentaarikkonsa Sirpa Pietikäisen kanssa.Ettei tämä tee valitusta mahdollisesta kannanhoidollisesta metsästyksestä EU-komissiolle.Meillä ei yksinkertaisesti ole varaa tuollaiseen”myyräntyöhön”,mitä Pietikäinen on harrastanut EU-parlamentaarikkona ollessaan.

JÄTÄ KOMMENTTI