Keski-Suomessa poliisilla oli vilkas lauantain ja sunnuntain välinen yö – ammuskelua ja runsaasti rattijuoppoja

0
POLIISIPARI (J-Pnews / JK)

Kuninkuusravit Jyväskylässä eivät näkyneet suoranaisesti Sisä-Suomen poliisin tehtävissä. Tapahtuma-alueelta tai sen läheisyydestä tuli ainoastaan yksi tehtävä, jossa poliisi auttoi väsyneen juhlijan lepäämään henkilön suojaamiseksi.

Yleisesti ottaen poliisilakiperusteisesti eli henkilön itsensä suojaamiseksi tai rikoksien ja häiriöiden estämiseksi kiinniotettuja oli aamuun mennessä hieman tavanomaista viikonloppua useampia, mutta siinä näkyy poliisin arvion mukaan ravitapahtuman sijaan enemmänkin se, että on ollut lämmin ja vilkas lomakauden loppua edeltävä viikonloppu.

Lauantai-illan ja yön aikana poliisin tietoon tuli Keski-Suomen alueelta yhteensä seitsemän epäiltyä rattijuopumusta. Näistä kolme oli rattijuopumuksia ja neljässä poliisi on kirjannut rikosilmoituksen epäillystä törkeästä rattijuopumuksesta. Epäillyt rattijuopumukset tapahtuivat Jyväskylässä, Äänekoskella ja Keuruulla.

Viikonlopun aikana Sisä-Suomen poliisille tuli hätäkeskuksen kautta ilmoituksia useista lähisuhdeväkivaltaan liittyvistä tehtävistä. Tapauksia oli hieman normaalia viikonloppua enemmän. Poliisin arvion mukaan tässä voi olla taustalla se, että pitkä kesäloma-aika on loppumaisillaan ja tämä yhdistettynä mahdolliseen runsaaseen alkoholinkäyttöön on saanut tilanteen lähisuhteissa kärjistymään. Lähisuhdeväkivalta on yleisen syytteen alainen rikos eli poliisi on velvollinen kirjaamaan tietoon tulleista tapauksista rikosilmoituksen huomioimatta sitä, onko asianomistajalla eli rikoksen uhrilla rangaistusvaatimusta. Tällä pyritään siihen, että väkivaltaan voidaan puuttua. Yksityisyyden suojaamiseksi poliisi ei kuitenkaan tiedota tapauksista tämän tarkemmin.

Lisäksi polkupyörävarkauksista on poliisi kirjannut myös viikonlopun aikana paljon rikosilmoituksia. Polkupyörävarkauksia tapahtuu muutenkin tyypillisesti paljon kesällä kun ihmiset ovat paljon liikkeellä.

AMPUMISTAPAUS UIMARANNALLA JYVÄSKYLÄSSÄ

Sisä-Suomen poliisi on jatkanut lauantaina 27.7. aamuyöllä Jyväskylän Tuomiojärven uimarannan läheisyydessä tapahtuneen ampumisen tutkintaa. Kaksi henkilöä on pidätetty rikoksesta epäiltynä.

Poliisi on saanut esitutkinnassa selvitettyä tapahtumien kulun. Sen perusteella ampumista on edeltänyt kahden paikalla olleen seurueen välinen riitaantuminen, joka on kärjistynyt ampumiseen. Poliisin esitutkinnassa saamien tietojen perusteella tilanteessa ei ole ammuttu ihmisiä kohti, vaan laukaukset ovat suuntautuneet toisaalle ja ne on ammuttu ensisijaisesti pelottelutarkoituksessa.

Poliisi otti tapahtumapaikalta pian ampumisen jälkeen kiinni useita henkilöitä rikoksesta epäiltynä ja lauantain aamupäivän aikana vielä kaksi lisää. Kuulustelujen ja muiden tutkintatoimien jälkeen poliisi on pidättänyt rikoksesta epäiltynä kaksi henkilöä. Muut osalliset on vapautettu.

Tapausta tutkitaan epäiltynä vaaran aiheuttamisena ja ampuma-aserikoksena. Lisäksi siihen liittyy epäilty huumausainerikos ja muita vähäisempiä rikosnimikkeitä.



 

JÄTÄ KOMMENTTI