Keskisen kyläkaupan kentällä koiria kolmisen tuhatta

0
Ystävällisen seurallisia ja rauhallisia, "Punaisia" Irlanninsettereitä oli näyttelyssä paljon.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Tuuri

Keskisen kyläkaupan kookkaalla tapahtumakentällä oli ihasteltavissa toinen toistaan hienompaa hännänheilujaa kolmen päivän aikana. Koirakuumetta nostatti kolmisen tuhatta perheiden parasta lemmikkiä kolmen päivän ajan.

Monilla tytöllä ja pojalla kohosi koirakuume monta astetta, kun veikeät villakoirat olivat heti valmiina leikkimään. Pikimustatkin, vaikka aurinko kuumensi turkkia pilvettömältä taivaalta.

Kyseessä oli perinteinen Miljoona Koira näyttely. Se järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa 3-päiväisenä, perjantaina, lauantaina- ja sunnuntaina. Aikaisempina vuosina koiria on arvosteltu lauantaina ja pyhänä. Nykyiseen käytäntöön siirryttiin siksi, kun koirien määrä on kasvanut ja toivomuksia ajan jatkamiseen toivottiin laajasti.

Auringosta nauttivat omalla tavallaan koirat ja kasvattajat. Koirat vilvoittelivat luonnon mukaisesti hiekkatiellä maaten. Yöllä 3-lämpöasteeseen jäähtyneestä maasta välittyi vilvoitusta vielä iltapäivän alussakin.

Pääjärjestäjänä onnistui kiitettävästi, Etelä-Pohjanmaan kennelpiiri, yhdessä Keskisen Kyläkaupan ja noin 250 toimihenkilön taidoilla. Tuomareitakin tarvittiin kolmisenkymmentä.
Erilaisia koirarotuja oli eri puolilta Suomea mukana runsaat 200. Suuri osanottajien, koirien ja yleisön määrä on osoitus Miljoona Koira tapahtuman saamasta hyvästä suosiosta menneinä vuosina. Tämän takeena aivan lähellä olevat Kyläkaupan monipuoliset palvelut. Hotellit ja Vuoden Caravan-alueena palkittu Onnela. Lisäksi muutkin kauppakylän ja lähialueen majoitusyritykset.

”Onneksi palkinto tuli ja on valkoinen turkki helteessä”, taisi tämä näyttelyn näyttävimpiin kuuluva lemmikki ajatella.

Tuurilainen Arja Jauhiainen vastasi vahvalla kokemukselleen näyttelyn puheenjohtajuudesta. Näyttelyinfosta huolehti Helena Salokangas, sihteerinä Sari Ylipelkonen.
Mutta se oli hämmästyttävää, että vaikka kentällä tepasteli samaan aikaankin satoja eri rotuisia koiria, ei rähinää ja murinaa kuulunut. Tunteiden osoitus rajoittui karvakuonojen kesken, ainoastaan leikkinonmaiseen nahisteluun. Haukkuminenkin oli harvinaisuus. Sitä kuultiin sentään hieman, kun Suomen pystykorvat talutettiin näyttelykehiin.

Näyttelyinfosta vastaava ähtäriläinen Helena Salokangas ja näyttelyn puheenjohtaja Arja Jauhiainen Tuurista, saivat iloita parhaasta mahdollisesta säästä muun onnistumisen ohella.

Kuvat: Pentti Hautala


 

JÄTÄ KOMMENTTI