Kipinä ruohikkoon traktorista – Tuli tarrasi mieheen Alavudella

0

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/ Töysä

Kulunut kevät on ollut pitkään ruutikuivaa. Ja niinpä ruohikko- ja muutkin tulenteon varoitukset luontoon ovat olleet julistettuna jo pidemmän aikaa.

Varoituksista huolimatta on kuitenkin kulotettu ruohokoita ja risukasoja. Tuhotöistä on sitten tuli riistäytynyt rakennuksiin ja pelastuslaitoksille ja palokunnille paljon töitä. Lisäksi tulen tekijöille paljon vahinkoja sekä rahallisia korvauksia.

Ainahan tulen sytyttäjällä on vahingoista vastuu, kun varoitusten aikana laittaa palon alkuun. Nyt on ollut niin kuivaa luonnossa, että tulipaloja syttynyt maastossa normaalissa työnteossakin.

Alavuden Nisulantiellä syttyi mastopalo maatalon piha-alueella ja Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen tapahtumapaikalla klo. 14.41. Tulipalo oli sytyttänyt, kuivaan maastoon traktorista lentänyt kipinä. Maastoa paloi yli 300 neliömetrin alalta.

Maastopalossa loukkaantui vakavasti talon isäntä, kun tuli tarrasi hänen vaatteisiinsa. Mies kiidätettiin hoitoon Seinäjoen keskussairaalaan.

Alavuden alueella puhalteli kohtalaisen navakka tuuli. Se painoi onneksi maastopaloa poispäin rakennuksista ja halkopinoista. Pelastuslaitos sai kuitenkin rajattua ja sammutettua paloalueen.

Kuva: Pentti Hautala


 

JÄTÄ KOMMENTTI