KOLUMNI | Alavudella kunniavieraana – Provinsissa kohdeltiin kaltoin!

0
Kansanedustaja Juha Mäenpää sai selvittää moneen kertaan Junnilan eroa hallituksessa. Hänellä oli jo myöskin Provinssin kutsuvieraan ranneke valmiina ranteessaan. -Ei tiennyt, että se on sähköpostilla mitätöity, kun kiirehti festivaaleille Seinäjoelle

Pentti Hautala
Alavus/Töysä

Kesätapahtumien suosikkihenkilöitä ovat mm. kansanedustajat ja ministerit. Kansanedustajia oli Alavuden Rysköillä, ainakin Paula Risikko (kok.), Juha Mäenpää ja Anne Rintamäki (ps.)

– Lähes joka kerta aikaiseminkin mukana ollut Mikko Savola oli estynyt, kun oli edustamassa Suomea ulkomailla.

Rysköillä kiitteli jo moni kansanedustaja Juha Mäenpäätä, saman päivän lauantain kirjoituksesta IlkkaPohjalaisessa. Hän viihtyi parisen tuntia Alavudella. Ohjelmaan sisältyi muun muassa kaupungin edustajien evästyksiä hallitus-, eduskunta päätöksiin, hotellissa järjestetyssä tilaisuudessa.

Alavuden Perussuomalaiset Ry:n markkinateltalla tarjottiin kahvit ja kastamiset, mehut sekä paljon muutakin kaikille maksutta. Suosiota sai myöskin Juha ja hän sai vastailla runsaalle ihmisjoukolle monista ajankohtaisista asioista. Suosikki hän oli myöskin markkina-alueella liikkuessaan. Keskustelukavereita ei Juhalta puuttunut.

Mäenpäällä oli jo valmiina ranteessaan Seinäjoen Provinssin kutsuvierasranneke, jonne hän suuntasi rouvansa kanssa Alavudelta.

– Mutta kuinkas sitten, tässä sanan vapauden ja mielipiteen ilmaisun valtakunnassa – mallimaakunnassa kävikään? Järjestäjät, toiminnanjohtaja Marko Kivelän johdolla mitätöivät Juhan kutsuvieras oikeuden. Kansanedustaja passitettiin järjestysmiesten varmistamana pois Provinssista!

Mäenpäälle tapahtunut tuli yllätyksenä. Kutsun peruutus oli lähetetty kansanedustajan sähköpostiin samana päivänä. Eikä kiireittensä keskelle Juha ollut avannut sähköpostiaan.

– Maakuntalehden kirjoitus ei ollut tämän festivaalin hyväksymien ”arvojen mukainen”.

Näin tulkittiin, vaikka lukijoilta kiitoksia, kirjoituksesta tuli runsaasti. Eikä maakuntalehden päätoimittaja Mantilakaan siitä kolumnien kirjoittamisen oikeutusta Juhalta tulevaisuudessakaan kieltänyt.

– Mäenpään lauantain lehdessä julkaistu kolumnin teksti ei mennyt kohtuuden yli. Myös Mäenpäälle kuuluu sananvapaus, muistutti Markku Mantila myöhemmin viisaasti.

Maalaisjärjellä ajatellen voi kysyä: Miten järjestäjät olisivat toimineet, jos Mäenpää olisikin ostanut pääsylipun, kun kutsuvieraana pääsy mitätöitiin?

Melko varmasti poistamispäätöstä olisi edelleen sovellettu. Provinssin järjestäjät olisivat sitten varmuudella saaneet syytteet vapauden riistosta ja rasismista. Poliittisesta vainosta jne. Niistähän tässä on kyse!

Juha Mäenpää oli tuossa tilanteessa varmasti niin yllätetty ja hämmästynyt, ettei hän hoksannut rientää lippua ostamaan!

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI