Ähtärin Zoon Pyry-panda täytti kymmenen vuotta

0

Pyryn syntymäpäiviä juhlittiin tänä vuonna, kuten joka heinäkuu, suurin joukoin 10. heinäkuuta. Sää oli suopea ja juhlijoita oli päivän aikana Ähtärin eläinpuistossa yli 1500.

Pyry ei vierasta uusiakaan ihmisiä, joten niinkin monta silmäparia ei tätä 10-vuotiasta isopandaurosta hämmentänyt.

Vähän yli kello 12 Pandatalossa vieraili Halipanda tervehtimässä ja jakamassa lapsille pahvisia pandakorvia. Ei hetkeäkään kun iso, avara tila vilisi pieniä innokkaita ”pandoja”. Kellon viisari liikkuu aina odottaessa hitaasi, lapset kyselivät kuiskaillen malttamattomina ohjelman alkamista. Pyry puolestaan rouskutteli rauhassa bambua tarhassaan, samalla kun eläintenhoitajat rakensivat ulkotarhaan sankarille piñata-yllätystä. Eläintenhoitajien tekemän yllätyksen tarkoitus on toimia yhtä lailla virikkeenä kuin herkkunakin.

Puoli yhdeltä väki alkoi asettua ulkotarhan puolelle, sillä Pyryn yllätys oli valmis ja tarhan ulkoportit avattiin.  Tällä kertaa Pyry suunnisti päättäväisesti heti piñatan luo ja sai nopeasti 10-numerosta kiinni, pahvin rikki ja herkut suuhunsa. Yllätyksen sisällä olikin todellinen synttäriherkku: porkkanasta, omenasta ja bambusta valmistettu bambukakku.

Paikalla oli myös ympäristökasvattaja opastuskierroksellaan, hän vastaili katsojia askarruttaviin kysymyksiin ja jatkoi juhlallisuuksien jälkeen muille opastuksilleen, joita on nyt kesän ajan joka päivä eri eläinten kohdalla pitkin päivää.

Juhlijat ehtivät välissä syödä pandakahvilassa juhlan kunniaksi tarjoiltavana olleet pandamunkit, ja sen jälkeen lapset pääsivät vielä kasvomaalaukseen.

Eläinpuiston väki kiittää kaikkia onnitteluista sekä paikalla olleita osallistumisesta juhlapäivään!


 

JÄTÄ KOMMENTTI