KOLUMNI | Koska suomalaiset suuttuvat – Kansaa kuritetaan kohoavilla kuluilla!

0
Saunomisen kustannuksetkin ovat kohonneet jopa monikertaiseksi, jos löylyt lämmitetään sähkökiukaasta. Onneksemme valmistettaan yhä puukiukaita, ja harvennuspuita saa halvalla, koottavaksi metsistä, sekä samalla hyötyliikuntaa.

Pentti Hautala
Alavus/Töysä

Pentti Hautala

Kirjoitin maakuntalehdessä, vuoden 2019 lokakuussa, että kiinteistö- asumis-kustannukset, ja muut kustannukset kohoavat 2020-luvulla runsaasti. Että alkavalla vuosikymmenellä kuritetaan yhä härskimmin kaikkia maksukykyisiä suomalaisia.

– Ainakin jokaista omassa asunnoissaan ja vuokralla asuvia. Kirjoitin tuolloin asumisen kallistumiseen vaikuttavat monet päätökset, joita oli toteuttavana ja suunnittelussa. Sain nyt jo toteutuneista, totuuksien ennusteluista paljon ilkeitä moitteita vallassa olevilta päättäjiltä.
Nyt saankin paukutella henskeleitäni, että kaikki ennusteeni ja kirjoituksissa esittämäni kustannusten kohoamiset ovat toteutuneet. Ja paljon pahempana kansalaisia kurittamaan, mitä silloin arvelin.

Päätöksiä tehneet ja niitä puoltavat syyttävät koronaa ja sotia. Eikä ole jälkiviisautta, kun muistutan vuosien takaisista kirjoituksistani. Vastustin niissä mm. Fortumin Saksaan laajentamisesta ja yrityksien Neuvostoliittoon toimintaansa virittelyn suosimista. valtion tukirahojakin jo siinä vaiheessa tarvittiin.

Todellisuudessa näistä, vastuuttomista ja ahneuden aiheuttamista, päättäjien taloudellisen voiton päätöksistä on suomalaisille veromaksajille varmistunut jo kymmenien miljardien vahingot. KAIKKIHAN tappiot kiertyvät lopulta meidän maksettavaksi. Päätöksien tekijät ja johtajat ovat saaneet sitä vastoin bonuksia jo satoja miljoonia! ”Hyvistä” päätöksistään!  He olisi vaadittava vastuuseen tekemisistään ja vaatia eurot takasin. Muutenkin pitäisi laatia kaiken tason päättäjille vahingon korvausvastuu.

Ja juuri näitä suomalaisten omien päätösten tappiota nyt maksatetaan kansalaisilla. Eniten sen huomaa kohonneiden sähkön käytön- ja siirtomaksujen, sekä ruuan- ja muiden tavaroiden hintoja kallistumisesta.

Ja rahallisia kuluja lisää myöskin viimeaikaiset soteratkaisut. Alueellisen hallinnossa maksut nousevat ja asioiden hoito hankaloituu ja hoitoon pääsy hankaloituu. Tuhansia miljoonia euroja häviää luottamushenkilöiden ja johtavien viranhaltijoiden kohonneisiin palkkoihin, sekä ylihienojen uusien huoneistojen ja toimitilojen rakentamiseen. Samalla rasitteena ovat käyttöä vaille mahdollisesti jääneet vanhat rakennukset.

Kaikki maalaisjärjellä, jo ennakkoon esitetyt asumisen ja jokaisen päivän elämisen kustannuksien kohoaminen ovat toteutuneet yhä kiihtyvällä vauhdilla jo tähän mennessä. Kaikki maksut ovat lisääntyneet. Eikä korona ja sota ole toki niihin syypäitä, kuin korkeintaan pienenä aiheuttajana.

Tätä todistaa sekin, että verotulot ovat lisääntyneet yhteiskunnan kaikille saajatasoilla.
– Mutta järjenvastaista on sekin, että rakennustarvikkeet ja ruokakin on hinnaltaan noussut kymmeniä prosentteja. Hintojen noususta eivät ole kuitenkaan hyötyneet kotimaisen puun- ja ruuan tuottajat? – Joku-jotkut vetävät törkeästi välistä ja kansa maksaa!

Talousviisaatkin ovat jo viime vuosina varoittaneet: -”Veroja maksavien taloudelliset mahdollisuudet selvitä kasvavasta asumis- ja muiden maksujen rasituksista heikkenevät huolestuttavasti. Jo nyt korotusten seurauksena on monenlaisia sivuvaikutuksia: esimerkiksi asumis- ja toimeentulotukien krooninen kasvu, ostovoiman kuihtuminen, talouskasvun hidastuminen, työvoiman saatavuuden hankaloituminen”.

Asumisen kustannuksien kallistumisen suurimpia aiheuttajia ovat: Suomessa ja suomalaisten tekemät omat päätökset, kunta-, maakunta- ja valtion taholla. Tämän kannattaisi kaikkien kansalaisten tiedostaa. Ja lisäksi sen, että kaikki maksetaan lopulta yhteisestä kassasta ja yhteiskuntaamme rasittavalla velkarahalla.

EU:lle on annettu myöskin liian merkittävä päätös- ja määräämisen valta. Suomi haluaa olla liiaksi mallimaa monessa mielessä. Tämä tulee suomalaisille kalliiksi ja aiheuttaa taloudellisia vaikeuksia.

Kustannusten nopealla kasvulla, nykysuuntauksen mukaisesti on myöskin yhä haitallisempi osuus elämisen laatuun laajasti. Eikä olekaan harvinaista, että asujien ja asunnonomistajien on yhä useamman turvauduttava julkisten tukijärjestelmien käyttäjiksi, huonoin seurauksin.
Tässä tilanteessa voidaankin kysyä. -Koska suomalaiset suuttuvat kaiken  kallistumiseen ja poliittiseen pelleilyyn?

Kuva: Pentti Hautala


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI