Kolumni | Nyt kaivataan ryhtiliikettä – korona kasvaa kovasti Alavudella

0
Pentti Hautala

Pentti Hautala
ALAVUS/ TÖYSÄ

Nyt on viimeistäänkin aiheellista todeta, että me alavutelaiset tarvittaisiin jonkinlaista ryhtiliikettä, koronaviruksen karttamisessa. Tällaisen ryhtiliikkeeseen julistamisen pyyntöä puolustaa se, että Alavudella on tartunnat kohonneet aivan valtakunnan kärkipäähän, asukasluvun suhteessa.

Huimaa nousua on tapahtunut tartunnoissa marras- ja joulukuun aikana. Nyt herääkin huolestunut ajatus siitä, että onko virus riistäytynyt jo tyystin hallinnasta? Siihen viittaa se, kun uusia tartuntoja tiedetään testeissä kymmenittäin vuorokauden aikana.

Monet ihmiset ovatkin joutuneet ihmettelemään, mistä tämä nopeasti lisääntynyt tartuntatilanne johtuu juuri Alavudella? Lisäksi myöskin Kuortaneella on tartunnat lisääntyneet reippaasi viimeisen 2-viikon aikana, peräti 23 tartuntaa.

Moni on maininnut syyksi erilaisten joukkuepelit ja niiden yleisömäärät. Ja tietenkin myöskin huvitalisuudet ja ostoskeskukset jne. Tästäkin asiasta on ”niin monta mieltä kuin miestäkin”. Moni on mielipiteenään ilmaissut pääsylliseksi sen, kun Alavudella on vallalla voimakas rokotevastaisuus. Paikallisen kansanradion mielipiteissä ym. on lietsottu aktiivisesti pelkoa, rokotusten vastaisilla kirjoituksilla ja kyseenalaisilla tilastoilla. Rokotusten ottamisen määrän onkin Alavudella, verrannollisesti melko alhainen.

Alavudella on Terveyden ja hyvinvointilaitoksen tilastojen mukaan tartuntoja nyt, keskiviikkona 8.12.2021 peräti 286. Tiistaista on lisäystä 19. Viimeisen 2 viikon aikana koronan tartunta todettu peräti 94 alavutelaisella. -Ja mitä on todellinen luku, jos ja kun kaupunkilaisissa on varmasti vähäoireisikin, jotka eivät ole käyneet testeissä?

Tarkasteltaessa muiden alueemme paikkakuntien lukuja 8.12. mukaan, niin lisääntymisen luvut ovat paljon pienempiä mitä Alavudella.

Viimeisen vuorokauden aikana, edelliset 2 viikkoa ja yhteensä tartuntaa.

ALAJÄRVI:      0-13=160

ALAVUS:        19-94=286

KUORTANE:   0-23 =41.

LAPPAJÄRVI:  0-0=97.

KAUHAVA:      0-4=127.

LAPUA:            1-7=125.

EVIJÄVI:          0-0=29.

VIRRAT:          0-6=121.

SOINI:             0-0=29.

VIMPELI:        0-0=27.

ÄHTÄRI:         1-3=26.

KYYJÄRVI:      0-0-12.

KAUSTINEN:    0-0=46.

KARSTULA:     0-1=25.

Eli, nyt välittömästi ottamaan rokoteta. Uskotaan asiantuntijoiden julistamia rokottamisen hyödyn neuvoja!! Muutakaan keinoa ei ole tässä vaiheessa.

Itse olen ottanut, saanut, jo kolme rokotetta. Otan neljännenkin, jos annetaan, enkä sitä ennen tuuperru hankeen.  Mutta nyt lähden kuitenkin vielä nauttimaan -15 pakkasesta ja hiihtämään! Keskiviikkona 8.12.klo.15.01! -PH-


 

JÄTÄ KOMMENTTI