KOLUMNI | Pitäisihän piispan puolustaa perinteitäkin!

3
Piispan pitää ponnekkaasti puolustaa perinteitäkin, ettei seurakuntaelämä kiristy pakkaselle, liiallisella uudistuksien ihannoinnilla. Kuva: Pentti Hautala

PENTTI HAUTALA

Pentti Hautala

Pienempien vähemmistöjen edustajat pompottavat eduskuntaa ja sekoittavat aivan suunnitelmallisesti normaalia elämänmenoa nyt Suomessakin. Kaikessa uudistamishalussaan he kiusaavat sekä hajottavat järjestelmällisesti perinteisiä arvojamme ja kristillistä kansankirkkoammekin.

Seurakuntien monet papitkin ovat jo antaneet ”piut-paut” kansan enemmistön mielipiteille. Samalla  papiston keskuudessa väheksytään myöskin oman lakikirjan Raamatun ohjeistusta. He eivät hoksaa sitäkään, että ”uudistajien” päätarkoituksena on sekoittaa evankelisluterilaisen kirkon suosiota ja saattaa sen seurakuntia sekaannukseen.

Ei voi ymmärtää miksi annetaan niin auliisti kirkon suojelusta ja hyväksyntää Raamatun opetuksen vastaisella toiminnalla. Esimerkiksi vaatimus kirkollisesta siunaamista samaa sukupuolta olevan kanssa ei johdu vähääkään suuresta rakkaudesta Jumalaa ja toista ihmistä kohtaan. Pontimena on kirkon kiusaaminen.

Kun ajattelen tällaista asiaa omalle kohdalleni. -Jos minusta saisi paholainen vallan ja rakastuisin mieheen. En minä kiusaisi kirkkoa ja pyytäisi pappia minua vihkimään. Ei todelliseen, poikkeukselliseen rakkauteenkaan ja nautinnolliseen yhdessäoloon tarvita kirkon ja muidenkaan ulkopuolisten siunausta ja hyväksyntää. Silloin kyllä, jos tarkoituksena on sekoittaa sekä riitauttaa kirkon- ja seurakuntien normaaleja toimintoja.

Minä en varmastikaan ymmärrä kaikkia Raamatun oppeja ja tarkoitusta, vaikka olen toiminut Töysän ja Alavuden seurakuntien kirkkovaltuustoissa ja neuvostoissa ym. vuosikymmenien ajan. -Mutta sen ymmärrän kyllä, että samaa sukupuolta olevien kirkollinen siunaus ja vihkiminen pyhään avioliittoon on Jumalan tahdon sekä pyhän kirjan Raamatun vastaista.

Puolustajat vetoavat siihen, että kristillisiin arvoihin kuuluu tasa-arvo. Raamatun opeista välittämättä. Näistä asioista on kuitenkin turha väitellä. Esim. Paavalin kirjeessä 1 roomalaisille raamatunjakeissa,24,25,26 ja 27 tämä on selvästi kirjoitettuna.

Olin edellisissä vaaleissa valitsemassa Lapuan hiippakunnan piispaa. Kannatin Tapio Luomaa, mutta Simo Peura valittiin tiukassa vaalissa. Eikä Peura toki ollutkaan loppujen lopuksi huono valinta. Nyt Peura jää eläkkeellä ja tämänkin lehden mielipidekirjoituksissa on puollettu eri ehdokkaita.

Minun ja monen muunkin mielestä joukosta puuttuu paras ehdokas, Alajärven kirkkoherra, teologian- ja filosofin tohtori Ari Auranen. Pappismies, joka uskaltaa kunnioittaa aitoa ja alkuperäistä Jumalan sanaa ja Raamatullisia arvoja, meidän kaikkien hyväksi.

Kaikissa ehdokkaiden erinomaisuutta ylistävissä kirjoituksissa on kehuttu heidän uudistushenkisyyttä. Samalla tarvittaisiin kuitenkin selvitystä, mitä se uudistushenkisyys käytännössä on. Onko se kaiken ”himhampin” hyväksymistä?

Eikö kukaan kunnioita enää vanhaa, hyväksi todettua elämää kirkollisessakaan toiminnassa. Piispa ainakin pitäisi olla rohkea ja  perinteitäkin puolustava. Pitää antaa arvoa ja tukea sellaisia alaisiaan, jotka haluavat toimia omantuntonsa mukaan. Alkuperäisiä, perinteisiä Raamatun oppeja julistamalla.


 

 

 

3 KOMMENTTIA

 1. Taitaa Olla Hautalan Pentti ainoa laatuaan toimittaja joka uskaltaa kertoa oman mielipiteensä joka on vielä juuri niin kuin kansan syvät rivit oikeasti ajattelevat.
  Täysin naulan kantaan.
  Onneksi tämä ko. media ilmeiseti antaa toimittajalle täyden sanan vapauden!
  Ja vielä julkituoda sen.

 2. Hyvä kolumni!

  Kirkkokin alkanut mennä pilalle, kannattaako kirkkoon enää edes kuulua kun sielläkin jo hyysätään muslimeita ja pridelippuja liehutellaan. Kulttuurivallankumouksella kirkkokin saatiin pilattua.

 3. Hyvä !! …Hyvä !

  Justiin eikä melkein on paikallaan Pentti- Toimittajan kirjoitus. Eihän siihen ole mitään poistamista ja lisäämistä. Ei ainakaan Raamatullisiin oppeihin uskovilla!

JÄTÄ KOMMENTTI