RATTIJUOPOLLA RASKAS KAASUJALKA – TUURISSA!

0
Valtatiellä 18 hieman Tuurista-Töysään päin, sattuneessa autojen törmäyksessä oli olemassa vilkkaassa liikenteessä suuronnettomuuden ainekset. (Kuva:Pentti Hautala)

Pentti Hautala/J-Pnews
ALAVUS/TUURI

Valtatiellä 18 oli autoja liikkeellä lauantaina aamupäivällä kello yhdentoista aikoihin lähes tungokseen saakka. Joukossa mukana myöskin ainakin yksi törkeästi ”ilolientä” nauttinut autoilija kavereineen.

Tuurista kohti Töysää valtietä kurvannut seurue lähti ohittamaan Saurakallion asuntoaluueelle pyrkivää ja vasemmalle kääntymään ryhmittynyttä citymaasturi mallista henkilöautoa. Seurueelta ohittaminen ei onnistunut, kun kuljettajan, väärältä puolelta, vasemmalta tekemä ohitusyritys tuotti törmäyksen.

Viinahöyryssä arvioidun ”onnekkaan” ohituksen vauhti toppasikin, asuntoalueelle pyrkivän maastoauton kuljettajanpuoleiseen kylkeen.

Saurakalliontielle kääntymässä ollut citymaasturi syöksyi kolaroinnin voimasta syvään ojaan ja myöskin ohittamisessaan epäonnistunut henkilöauto päätyi ojanpientareelle.

Onneksi syyttömällä osapuolella oli vankka citymaasturi, joka turvasi omalta osaltaan vakavimmilta loukkaantumisilta. Vakavalta säikähdykseltä ja mustelmilta ei autokaan sentään suojannut. (Kuva:Pentti Hautala)

Risteyksessä on ohituskaista tien oikeassa laidassa. Ohitus olisi pitänyt tehdä onnistuakseen sitä kautta.
Vasemman kautta ohitusta yrittänyt rattijuoppo puhalsi 1,60 promillen törkeää rattijuopumusta osoittavan lukeman. Kolaroinut auto oli  ulkomaisessa rekisterissä.

Tapauksen ensiselvittelyssä, heti paikanpäällä, oli poliisilla kuunneltavana monen miehen vilkasta selitystä. Onneksi poliisilla on kovat sekä kärsivälliset kuuntelutaidot. Lisäksi vieraiden maiden puheen tulkinnan kyvytkin ovat heillä hallussa.

Vaikka romua syntyikin, niin onnettumuuden osapuolet selvisivät ilman vakavampia loukkaantumisia. Aineksen olivat kuitekin olemassa suuronnettomuudelle, vilkasliikenteisellä tiellä. Mutta kuin ihmeen kautta tilanteessa ei syntynyt minkäänlaista ketjukolaria. Autoilijoilla oli myös liikenteeseen suositellut, sopivat turvavälit.

Tämäkin tapaus osoittaa, että vaikka useilla rattijuopoilla on kauankin aikaa hyvä tuuri, niin aina lopuksi sattuu järjetöntä tunaroimista ja käry käy.

Näissä törmäilyissä  on aina valitettavaa myös se, kun sivulliset ja kokonaan syyttömätkin joutuvat niistä kärsimään. Tässäkin tapauksessa syntyi paljon romua ja henkisiä karsimyksiä.

Tavaraa ja omaisuutta levisi tielle, jonka Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen Töysän pelastusyksikkö keräsi ja siivosi pois. – Poliisit ja sairaanhoitohenkilökunta saapuivat hälytyksen saatuaan paikalle muutamassa minuutissa.

Palokuntalaiset putsasivat romut ja autosta lentäneet tavarat pois paikalta sekä ohjasivat liikennettä. (Kuva:Pentti Hautala)

  

JÄTÄ KOMMENTTI