Korona leviää | Nyt vuorossa Evijärvi – Ole tarkkana!

0
Järvi-Pohjanmaan terveyskeskus ( jpnews.fi/JK)

Korona leviää Järvi-Pohjanmaalla!

Järvi-Pohjanmaalla on eilisen tiedotteen jälkeen todettu 16 uutta koronatapausta, jotka liittyvät Lappajärven yhteiskoulun tartuntaketjuun. 18.10. jälkeen on todettu yhteensä 25 koronatartuntaa Lappajärven yhteiskoulun henkilökunnalla, 4.-6.-luokan oppilailla tai heidän lähikontakteillaan jatkotartuntoina. Tartuntaketjun alkuperä ei ole vielä selvillä. 4.-6.-luokkien oppilaat ovat olleet 14.10. iltakoulussa ja osa oppilaista myös yökoulussa 14.-15.10. välisenä yönä. Kyseisten luokkien oppilaat eivät ole olleet perjantaina koulussa.

Koronavirukselle on myös voinut altistua seuraavissa paikoissa:

pe 15.10. K-Rauta Erkinheimo Lappajärvi klo 11-12, ei suu-nenäsuojusta käytössä

pe 15.10. Mäntyhovi Evijärvi klo 18.15-18.30, suu-nenäsuojus käytössä

la-su 16.-17.10. Heikin grilli Lappajärvi, ei suu-nenäsuojusta käytössä

su 17.10. Koskikievari Lappajärvi klo 15.30-16, ei suu-nenäsuojusta käytössä

S-market Lappajärvi useampana eri ajankohtana to 14.10. klo 19 ja su 17.10. klo 21 välisenä ajankohtana.

Yllä mainittuina ajankohtina tiloissa oleskelleita henkilöitä pyydetään tarkkailemaan mahdollisia oireita ja tarvittaessa hakeutumaan koronatestiin, ajanvaraus Alajärven flunssapoliklinikalle puhelinnumerosta 06 2412 7700.

Lappajärven yhteiskoulun 4.-6.-luokat ovat etäopetuksessa 25.-29.10. eli koko ensi viikon. Luokat 0-3, yläkoulu ja lukio aloittanevat lähiopetuksessa 25.10. lähtien. Yli 12-vuotiaille suositellaan koulussa suu-nenäsuojuksen käyttöä ja koulussa otetaan käyttöön erityisjärjestelyitä koronaturvallisuuden varmistamiseksi.

Alueella leviävä koronavirus tarttuu hyvin herkästi. Etenkin Lappajärvellä on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta kaikissa sosiaalisissa kontakteissa. Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä antaa Lappajärven kunnan alueelle seuraavat suositukset, jotka ovat voimassa 31.10. asti:

  • Annetaan vahva suositus, että ei vierailla asumispalveluyksiköissä tai akuuttiosastolla
  • Yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettävän ollenkaan
  • Lasten ja nuorten ryhmissä tapahtuva kerho- ja harrastustoiminta keskeytetään. Suositellaan myös, että lappajärveläisiä lapsia ja nuoria ei viedä harrastuksiin muille paikkakunnille.
  • Nuorisotilat suljetaan
  • Kunnantalon ovet suljetaan
  • Kirjastossa ei palvella hyllyjen välissä

Myös muualla Järvi-Pohjanmaan alueella on syytä varovaisuuteen ja tärkeää muistaa hyvä käsihygienia, flunssan oireisena koronatestiin hakeutuminen ja suu-nenäsuojuksen käyttö aikaisempien ohjeiden mukaisesti.

Valtioneuvosto on asettanut 21.10. Etelä-Pohjanmaalle ravintolarajoituksia, jotka astuvat voimaan 22.10.


 

JÄTÄ KOMMENTTI