Koronatilanne huonontunut Virroilla – nyt tulee suosituksia noudattaa

0
(JR/J-Pnews)

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
VIRRAT

Uusia tartuntaketjuja Virrat–Ruovesi -yhteistoiminta-alueella

 

Koronatilanne Virrat–Ruovesi -yhteistoiminta-alueella on alkuvuoden rauhallisen hetken jälkeen jälleen pahentumassa. Tällä hetkellä neljä tartunnan saanutta on eristyksessä. Alueella on tunnistettu kolme uutta tartuntaketjua ja niiden myötä viimeisen 96 tunnin aikana on ilmennyt kolme positiivista testitulosta, joista kaikki ovat Virroilla. Altistuneita on Virroilla 24 ja Ruovedellä kaksi. Ruovedellä tartunnansaaneita on eristyksessä yksi ja altistuneita kaksi. Ruoveden tapaukset ovat jo aiemmin viime aikoina todettuja. Tartunnan saaneet ovat joko alueella asuvia tai alueella säännöllisesti työssä olevia.

Tänä vuonna uusia koronatapauksia on ollut Virroilla 8 ja yhteensä epidemian alusta 26 laskien. Ruovedellä tänä vuonna uusia koronatapauksia on 2 ja yhteensä epidemian alusta 10.

Altistuneet on onnistuttu kartoittamaan ja tartuntaketju on hallinnassa, mikäli altistuneet noudattavat karanteeniohjeita ja kaikki kuntalaiset annettuja suosituksia tartunnoilta suojautumiseen. Altistuneista suuri osa on työpaikoilta, mikä on helpottanut altistuneiden selvittämistä. Altistuneiden osalta on ryhdytty tarvittaviin toimenpiteisiin ja kyseisillä työpaikoilla on nostettu valmiustasoa ja suojautumista.

Tilanteen myötä palveluyksikkö Ainalaan on asetettu vierailukielto toistaiseksi, koska tartuntaketju ulottuu myös sen henkilöstöön. Tartuntoja tai altistumisia ei ole tässä vaiheessa todettu asukkaiden osalta, mutta kaikki altistuneen osaston asukkaat tullaan testaamaan varmuuden vuoksi. Koko henkilöstö on ohjeistettu erityissuojautumiseen.

On mahdollista, että altistuneista osa saa tartunnan, mikä tulisi näkymään tilastoissa tulevina aikoina. Onkin erittäin tärkeää, että alueella noudatetaan suosituksia. Jokaisessa tilanteessa kodin ulkopuolella tulee käyttää hengityssuojaimia, huolehtia käsihygieniasta ja varmistaa turvavälit. Kenenkään oman kotitalouden ulkopuolisen kohdalla ei ole syytä tehdä poikkeusta.

Kokoontumisrajoitus jatkuu ja kilpailutoiminta on kielletty

Aluehallintovirasto on jatkanut aiemmin asettamaansa kokoontumisrajoitusta. Määräys on voimassa ajalla 18.1.–8.2.2021. Päätös kieltää tartuntatautilain nojalla kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Poikkeuksena ovat tilaisuudet, joihin osallistuu enintään kymmenen henkilöä, mutta edellytyksenä on, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa.

Pirkanmaan koronanyrkki on suositellut pidettäväksi suljettuina sisäliikuntatiloja, pois lukien alle 20-vuotiaiden harrastukset. Tässä tulee kuitenkin noudattaa aluehallintoviraston asettamaan 10-hengen kokoontumisrajoitusta huomioiden niin saapumisen harjoituksiin sekä kaikki samassa tilassa olevat. Sen lisäksi yhteistoiminta-alueella on rajoitettu kaikki sisätiloissa tapahtuva kilpailutoiminta koskien myös nuorten ja lasten kilpailuja 24.1. saakka.

Juha Viitasaari

”Tilanne on vakava ja on erittäin tärkeä, ettei sen anneta pahentua huolimattomuudella. Nähtävissä on, että tiukkoihin rajoituksiin ollaan osittain jo väsyneitä ja arkikäyttäytymisessä on alkanut näkyä pientä herpaantumista. Nyt on kuitenkin erittäin tärkeää, että jokainen on valmis varmistamaan yhteisen turvallisuuden omilla toimillaan vielä sen aikaa, että koronaepidemia saadaan hallintaan,” kaupunginjohtaja Juha Viitasaari kannustaa.

jr.


 

Terveyssovellus-22

JÄTÄ KOMMENTTI