Kraatterijärven Geopark hakemus vastaanotettu UNESCO:ssa

0
Pyhävuori, taustalla Kraatterijärvi, Lappajärvi

UNESCO:n luonnontieteiden ja Geoparkien osaston päällikkö Kristof Vandenberghe on ilmoittanut vastaanottaneensa Kraatterijärven Geopark hakemuksen liittymisestä UNESCOn Global Geopark verkostoon ja sen statuksen käyttämisestä. Verkosto kehittää maailmanlaajuisesti eri Geoparkien yhteistyötä ja tekee markkinointia saadakseen kaikille Geoparkeille lisää näkyvyyttä ja sitä kautta enemmän matkailijoita ja yleisesti alueille toimeliaisuutta sekä yrityksille parempia toimintaedellytyksiä.

UNESCO:n tekemän teknisen tarkastuksen jälkeen on alueellemme odotettavissa kevätkesällä kaksi ulkomaista tarkkailijaa, jotka noin viikon kestävällä matkallaan käyvät läpi hakemuksessa esitetyt Geoparkin kohteet ja niiden ylläpitämiseen liittyvät seikat. Mikäli kaikki on kunnossa, niin hakemus siirtyy UNESCO:n Geopark hallitukseen ja sitä kautta yleiskokouksen hyväksyttäväksi vuoden 2024 kevätkokouksessa.

Kraatterijärven Geoparkia hallinnoi Kraatterijärven Geopark ry, johon kaikilla Geoparkin arvot ja toiminnan hyväksyvillä kunnilla, järjestöillä, yrityksillä ja yksityisillä ihmisillä on mahdollisuus liittyä. Toistaiseksi yhdistystä johtaa Heikki Mäkipää Vimpelin kunnassa, jonne asiasta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä.

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI