Kuusiolinna Terveys Oy käynnistää muutosneuvottelut

0
Alavuden terveyskeskus

Kuusiolinna Terveys Oy:n toimintaa ja kannattavuutta kuormittavat talouden haasteet. Taustalla ovat erityisesti inflaatio, palkankorotukset ja hyvinvointialueiden tuottaman erikoissairaanhoidon hintojen nousu ja kulujen kasvu sekä uuden sopijakumppanin Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen palveluiden ratkaisut, kuten palvelunsaannin kriteerien muutokset ja sopimukselliset ratkaisut.

Kuusiolinna tekee muutoksia yhtiön toimintaan, jotta se voi vastata toimintaympäristön tuomiin haasteisiin. Toiminnan sopeuttamisen tavoitteena on varmistaa mahdollisimman vaikuttavat palvelut jatkossakin yhtiön ja hyvinvointialueen palvelusopimuksen mukaisesti.

Tämän johdosta Kuusiolinna käynnistää koko yhtiötä koskeva muutosneuvottelut. 

Alustavan arvion mukaan yhtiöstä voi neuvottelujen tuloksena vähentyä arviolta 40–60 työtehtävää. Kuusiolinna Terveydessä työskentelee kaikkiaan noin 1 200 henkeä. Muutosneuvottelut koskevat yhtiön koko henkilöstöä lukuun ottamatta hallinnon tukipalveluita.

  • Tavoitteena on varmistaa, että tehtävä työ kohdentuu jatkossa kriittisimpiin toimintoihin mahdollisimman joustavilla tavoilla. Toimenpiteistä ja niiden mahdollisista henkilöstövaikutuksista keskustellaan tarkemmin neuvotteluissa, Kuusiolinna Terveys Oy:n toimitusjohtaja Juha Viitasaari kertoo.


 

JÄTÄ KOMMENTTI