Kuusiolinna Terveys tiedottaa

0
Alavuden terveyskeskus

15.6.2021 Koronarokotusten ajanvaraus avoinna nyt kaikille yli 16 -vuotiaille

Kuusiokuntien alueella yli 16 -vuotiaista 63,1% (11 970) on saanut koronarokotteen 13.6.2021 mennessä. Tällä hetkellä rokoteaikoja on hyvin saatavilla, mutta tämän hetkisten tietojen mukaan 1. rokoteannoksia voidaan antaa heinäkuussa nykyistä vähemmän, sillä suuri osa rokotteista menee 2. annoksia varten. On tärkeää, että varaat aikasi nyt pikaisesti ensimmäiseen rokotukseen ja otat 2. rokoteannoksen sinulle varattuna ajankohtana.

Pihlajalinna kuntayhtiöt koronarokotus 13.6.2021

Rokotusvuorossa olevat ryhmät ja ajanvaraus

Yli 18-vuotiaat kuntalaiset

Kaikki yli 18 -vuotiaat (31.12.2002 mennessä syntyneet) kuntalaiset voivat varata aikoja koronarokotukseen. Ensisijaisesti suosittelemme, että tähän ryhmään kuuluvat varaisivat ajan Hyvis.fi:n kautta. Aikoja voi varata myös puhelimitse, mutta estääksemme puhelinajanvarauksen ruuhkaantumisen toivomme Hyvis.fi:n käyttöä, mikäli mahdollista.

Alle 18 -vuotiaat ja riskiryhmään kuuluvat

Yli 16 -vuotiaat (1.1.2004 mennessä syntyneet) ja alle 18 -vuotiaat kuntalaiset sekä riskiryhmään kuuluvat, joilla on erittäin vaikealle koronavirustaudille voimakkaasti altistava tauti (ryhmä 1) tai joilla on vaikealle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila (ryhmä 2) voivat varata aikoja koronarokotukseen puhelimitse.

Modernan koronarokotetta käytetään 18 vuotta täyttäneelle ja sitä vanhemmalle ja BioNTech-Pfizerin Comirnaty – rokotetta 16 vuotta täyttäneelle ja sitä vanhemmalle. Comirnaty -rokote on ainoa käytössä oleva koronarokote, jota voidaan käyttää 16–18 –vuotiaiden rokotuksiin.

Ajanvaraus www.hyvis.fi kautta valitse alue Etelä-Pohjanmaa -kirjaudu verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella -täytä omat tietosi – ajanvaraus muut ajanvaraukset – ”varaa aikoja”-kohdasta löydät koronarokotusajanvaraukset – valitse asiointipiste – varaa aika kalenterista.

Asiakkaat, jotka ovat vaihtaneet perusterveydenhuollon palvelut Kuusiolinna Terveyteen, eivät pysty varaamaan Hyvis.fi -palvelun kautta koronarokotusaikoja kuntatiedon vuoksi (kuntatieto jokin muu kuin Alavus, Kuortane, Soini tai Ähtäri). Tämän vuoksi ajan varaaminen onnistuu vain puhelimitse.


 

JÄTÄ KOMMENTTI