Lähde mukaan | 4H retkille luontoon

0

Lähde pienelle metsäretkelle

Alajärven 4H-yhdistyksen LuontoOn-hanke järjestää koko perheelle tarkoitetun pienen metsäretken Suomen Lasten Metsäretkipäivänä 13.5. klo 17.00-19.00.

Pieni metsäretki järjestetään Alajärven keskustassa 4H-yhdistyksen toimitilojen, 4H-kellarin, läheisyydessä olevassa metsikössä. Kokoontuminen 4H-kellarille, osoitteessa Paavolantie 1, Alajärvi.

Tapahtumassa esitellään ja kierretään metsikköön tehty Pieni metsäretki-tehtävärata, jossa on luontoon liittyvää toimintaa ja tehtäviä. Pieni metsäretki-tehtävärata jää metsikköön kaikkien kierrettäväksi elokuun loppuun asti eli Pienellä metsäretkellä voi käydä milloin tahansa, vaikka keskellä yötä. Tapahtumassa esittelyssä myös luonnon tutkimiseen tarkoitetut LuontoOn-reput, jotka ovat kaikkien lainattavissa Alajärven ja Lehtimäen kirjastoista.

Tapahtumassa on mehu- ja keksitarjoilu.

Suomen lasten metsäretkipäivää organisoi Helsingin yliopiston Kasvatustieteiden osaston biologian didaktiikan tutkimusryhmä. LuontoOn-hankekokonaisuutta totetuttaa Alajärven 4H-yhdistys Aisaparin kautta Maaseuturahaston tuella (2021-2022). LuontoOn mahdollistaa repullisen reipasta luontoseikkailua, jota kuka tahansa voi hyödyntää tutkimusretkillään ihmeelliseen luontoon sekä järjestää lapsille, nuorille ja perheille myös kerho- ja leiripäiviä.

Perinnepäivä museoniityllä

Perinnepäivä Lehtimäen Pappilanmäen museoniityllä kirkonkylällä keskiviikkona 18.5.2022 klo 11-14.

Perinnepäivän ohjelmassa on kasvien tunnistusta, vieraslajineuvontaa, perinteistä niityn hoitoa sekä LuontoOn-hankkeen järjestämää luonnon tutkimusta. Esittelyssä LuontoOn-reput, joita mahdollista kokeilla tapahtuman aikana. Perinnetöitä tekevät JAMI Kurejoen luonto- ja ympäristöalan opiskelijat sekä Alajärven 4H-yhdistys.

Tarjolla nokipannukahvit ja villiyrttijuomaa. Kotiseutumuseo on avoinna tapahtuman ajan.

Tapahtuman järjestää Alajärven 4H-yhdistys, LuontoOn, Lehtimäki-seura ry., JAMI Kurejoen luonto- ja ympäristöalan opiskelijat.


 

JÄTÄ KOMMENTTI