Lappajärven markkinat 16.-17. heinäkuuta ovat tulossa

1
Markkinoilta 2019

Lappajärven markkinat ovat jälleen tulossa. Viidennenkymmenen ensimmäisen (51) kerran starttaavat markkinat perjantaina 16.7. 

Markkinasihteeri Kaisu Huhtala kertoo tulevista markkinoista seuraavaa:

– Vuonna 2019 meillä oli 50-vuotisjuhlamarkkinat. Myyntipaikat ovat aina olleet lähinnä kunnantalon edustalla. 2019 tehtiin juhlavuoden kunniaksi uudistus, jossa Maneesintie pannaan poikki kunnantalon kohdalta ja otetaan markkinakäyttöön, ja samalla oli luontevaa jatkaa aluetta POP Pankin pihaan asti. Maneesintietä kutsumme Käsityökaduksi.
Käsityökatua 2019
Jalkakäytävillä on molemmin puolin suomalaisille käsityöläisille ja alkutuottajille varattuja edullisia myyntipaikkoja ja markkinaväki kulkee siis autotiellä. Käsityökadulla haluamme tuoda esiin kotimaista tuotantoa ja tarjota yleisölle selkeän alueen josta sitä löytää. Toki markkinoiden perinteinen ydinalue on edelleen voimissaan kunnantalon parkkialueilla.

 

– Markkinamyyjiä on tyypillisesti ollut 60-70 kpl. Juhlavuonna 2019  päästiin yli sataan myyjään, tänä vuonna 80-90 voisi olla realistinen luku. Korona vaivaa edelleen: osa myyjistä ei tohdi osallistua ja osalla on tavaranhankintavaikeuksia ulkomaisten myyntituotteiden osalta. Osa on myös joutunut talousvaikeuksien vuoksi lopettamaan kokonaan. Osa myyjistä päättää tulostaan viime hetkellä säätilanteen perusteella – etenkin jos eivät omista telttaa.

– Tänä vuonna markkinat on siis 16.-17.7.2021 (pe 10-18 ja la 9-15) ja myyntipaikkojen pystytys (sekä Maneesintien läpiajon katkaisu) alkaa jo torstaina iltapäivällä.
Ohjelmassa on perinteiseen tapaan ainakin ajoittaisia musiikkiesityksiä ohjelmalavalla (ohjelma on vasta suunnitteilla). Markkinoiden avauspuheen pitää kunnanjohtaja Sami Alasara. Perjantai-iltana klo 18 pidetään Lappajärven kylien välinen köydenvetokilpailu markkina-alueen kupeessa. Komeasta kiertopystistä kisataan nyt kolmatta kertaa.

Tiukkaa köydenvetoa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

1 KOMMENTTI

  1. Hieman huolestuttaa markkinoiden tulevaisuus kun jos nyt koronan takia onkin hieman pienemmät markkinat niin Lappajärven markkinat saattavat menettää uskottavuutensa lopullisesti jolloin ei enää nähdä yhtä hienoja markkinoita kun oli vielä 2019.
    Ehkä olisi kannattanut pitää vielä toinen välivuosi?

JÄTÄ KOMMENTTI