Lasse Saarenpää-LatenKone Oy – Alavuden Ouran Äijä 2023 – Alavuden Rysköissä tuhansia.

0
Lasse Saarenpää palkittiin Alavuden Ouran Äijänä vuonna 2023. Hän tuuletti kuin olympiavoittaja, arvostamaansa huomionosoitusta.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Töysä

Alavuden Rysköillä julkistettiin ja palkittiin tuurilainen Lasse Saarenpää, LatenKone Oy:n yrittäjä vuoden 2023 Ouran Äijä palkinnolla.

Perjantaina vallitsi Rysköillä lähes 30 asteen helle. Lauantaina nautittiin Huhtalavan ohjelmasta 10 astetta vilpoisemmassa säässä.

Palkitsijoina toimivat eduskunnan vpj., kansanedustaja Paula Risikko, Alavuden kaupunginhallituksen vpj. Lasse Anttila ja Alavuden Kehitys Oy:n johtaja Ulla Björn.

Lasse Anttila selvitteli Lasse Saarenpään, tähän mennessä menestyksestä yrittäjänuraa, joka alkoi synnyin kunnassaan Soinissa jo mopopoika ikäisenä 25-vuotta sitten. T:mi Laten Mopon rinnalle perustettiin LatenKone. Ensimmäinen,70 neliön toimitila valmistui Tuuriin, jo vuonna 2008.

Ensimmäiset LatenKone Oy;n noin toimitilat laitettiin oman kodin yhteyteen. Yritys laajeni nopeasti ja rakennettuja yritystiloja on laajennettu suuriin mittasuhteisiin viime vuosina. Tällä hetkellä kuuluu konekaupan ja vuorauksen ohella tuurissa myös majoitustoimintaa.

– Tuurissa onkin nykyään, Suomen suurimpien joukkoon alallaan lukeutuvaa liiketoimintaa. Esimerkiksi yrityksen konemyynti- ja vuokraus on laajaa. Siihen kuuluu käytettyjen ja uusien koneiden kauppa ja vuokraus, maahantuonti sekä kasvavana toimintana lisälaiteiden myynti.

– Huollot ja tarvittavat korjaukset LatenKone suorittaa ammattitaitoisten työntekijöiden taidolla omassa korjaamossa. Koneita on myynnissä ja vuorattavissa kaikkeen tarpeeseen.
Lasse Saarenpää palkittiin vuonna 2018, Suomen Nuorena Yrittäjänä. Työtekijöitä on lähes 15. Liikevaihto on noussut vuosittain, Viimeisissä verotiedoissa se lähentelee jo 9 miljoonaa euroa vuodessa.

Alavuden markkinakadut olivat tupaten täynnä.

Kiitospuheessaan Lasse Saarenpää iloitsi, että valintaperusteissa mainittiin ja arvostettiin hänen nuorten hyväksi tekemänsä toimimista.
-Olen aina pyrkinyt toimimaan nuortenkin hyväksi, niin vapaa-ajalla kuin yrityksen puitteissakin. Olen aina harrastanut nuorten palkkaamista kesätyöntekijöiksi ja harjoitteljjoiksi. Tällä tavoin olen samalla kasvattanut tulevia, taitavia ja ahkeria työntekijöitä itsellenikin.

-Minän saan kiittää menestyksestä hyviä työtekijöitä. Samalla sanon kiitoksen valinnastani kaupungin päättäjille ja hyvästä yrittäjämyönteisyydestä. Se on Alavudella mallikasta, iloitsi Lasse Saarenpää.

ALAVUS TARVITSEE HYVINVOINTIKESKUKSEN!

Eduskunnan vpj., kansanedustaja Paula Risikko huomautti lauantain juhlapuheessaan, että uudella eduskunnalla ja erityisesti hallituksella on ollut vauhdikas alku. Samalla hän muistutti, että sellainen kuuluu politiikkaan. Hän kuitenkin ennusteli samalla, vauhdin tasaantuvan ajan kuluessa.

– Nyt perustetun 4-puolueen hallituksen tavoitteena on vain ja ainoastaan hyvinvointi-yhteiskuntamme palvelujen turvaaminen ja taloutemme hoitamisen täyskäännös. Velkaantumisen pysäyttäminen. Samalla on tärkeä toimia yrittämisen ja työn turvaamisen hyväksi.

-Pitää toimia niin päätöksissä, että yrityksille luodaan hyvät toiminnan edellytykset. Tähän päästään vain hallituksen ja oppositiopuolueiden yhteistoiminnalla, eikä riidan aiheita etsien ja toisiaan syytellen.

-Alavus on yksi esimerkki hyvästä ja monipuolisesta yritystoiminnasta. Sellaisesta, jolle yrittäjien taustatukena on kaupunki järjestämässä, omalla päättäjien ja viranhaltijoiden toiminnalla hyvät edellytykset.

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen puheenjohtajana toimiva Risikko mainitsi puheessaan, että Alavus tarvitsee ehdottomasti suunnittelussa olevan, alueellisen hyvinvointikeskuksen.

-Toivottavasti maakuunnalliset päätökset johtavan siihen, että peruskivi muurataan pikaisesti Alavuden SOTE-keskukselle. Ettei hanketta enää pitkään vatuloida alueen päättäjien taholta.
Risikko peräänkuulutti myös lisää euroja alueen tiestön kunnostamiseen.

Tungosta oli myös Alavuden Kirkkojärven rannassa, kun kiskottiin köyttä. Esimerkiksi Töysän ja Jokivarren kylien välillä vedettiin kymmeniä minuutteja, kunnes Jokivarsi nyppäsi voiton, maakuutauon jälkeen.

 

 

 

 

 

 

 

 

5-vuotias Siiri Hämäläinen hurmasi yleisö haitarinsoitollaan.
Juho Pykälämäki oli niin hikinen ja kuitti kauan kestäneestä köydenvedosta, että järvessä piti vilvoitella kymmenisen minuuttia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alavuden Ryskööt vetivät perjantaina ja lauantaina yleisöä tuhatmäärin. Erilaista ja monipuolista ohjelmaa oli markkinatapahtumassa kaikenikäisille. -Yleisö kiinnosti eniten kaupungin ja yrittäjien joukkueiden sotukisassa, sekä kylienvälinen köydenveto.

Kuvat: Pentti Hautala


 

JÄTÄ KOMMENTTI