Tämän hetken miesten kotimaisen keihäänheiton ilon aiheet löytyvät Järvi-Pohjanmaalta

0
Toni Kuusela (Kuva: Vimpelin Veto)

Vimpelin Vedon Toni Kuusela kiskaisi kauden parhaansa ja haki komean voiton Pihtiputaan Keihäskarnevaaleilta. Alajärven Ankkurien Aleksi Yli-Mannila kairasi itsensä Nuorten alle 23-vuotiaiden EM-maajoukkue-edustukseen.

Toni Kuusela kirjasi nimensä Pihtiputaan keihäskarnevaalin voittajien listaan uransa toiseksi parhaalla tuloksella 84,37. Se on keihäskarnevaalien paras voittotulos yhdeksään vuoteen. Viimeksi pidemmälle heitti Tero Pitkämäki vuonna 2014.

Kuusela avasi kilpailun 81,06 kantaneella heitolla ja haki tuntumaa aina viidennelle kierrokselle, ennen kuin sai heiton loksahtamaan kohdalleen.

– Vähän oli väsynyt olo, mutta yhden heiton sain, joka oli sinnepäin, Kuusela kommentoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Aleksi Yli-Mannila sai muutamia viikkoja sitten kaipaamansa SM-mitalin kelpo tuloksella myös hankalissa heitto-olosuhteissa.
Aleksi Yli-Mannila lähtee edustamaan Suomea N23 kisoihin varmassa heittokunnossa (Arkistokuva)

Kilpailussa Pihtiputaalla karsittiin myös alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuihin kolmatta edustajaa alle 20-vuotiaiden maailmanmestari Janne Läspän ja alle 23-vuotiaiden Euroopan mestari Topias Laineen seuraksi. Karsinnan paras oli Alajärven Ankkureiden Aleksi Yli-Mannila, joka oli kilpailussa neljäs ennätyksellään 77,78 ja varmisti kisapaikan.

Yli-Mannila heittää Espoossa toista kertaa urallaan alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa. Hän oli jo finaalissa vuoden 2021 Tallinnan EM-kilpailuissa.

– Hyviltä pohjilta ja innolla lähden heittämään. Se on ollut minulle kesän päätavoite.

Alle 23-vuotiaiden tämän vuoden EM-tilastossa Yli-Mannila on neljäs, Topias Laine viides ja Janne Läspä kuudes. EM-kilpailut järjestetään Espoossa Leppävaaran stadionilla 13.-16. heinäkuuta.

Alimittaisista esityksistään menneillä kausilla arvokisoissa tutuksi tullut miesten maajoukkueedustajamme ja Tero Pitkämäki-syöksytyylillä heittävä, raamikas Oliver Helander ei ollut mukana kisailemassa.


 

Monologi PUUHISSA

JÄTÄ KOMMENTTI