Latvala lahjoittaa liukkauden turvaa – todellista ja tärkeää lähipalvelua!

0
Poliitikko, monialayrittäjä Jari Latvala aloitti taas tykätyn, nykyaikana harvinaisen lähipalvelun. Tuurista saa sankoihinsa hakea aivan ilmaiseksi taas, pihojen liukastumisen estoon soramursketta.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Tuuri

Tuurilainen monialayrittäjä, poliitikko Jari Latvala ehdotti joitakin vuosia sitten muun muassa Alavuden kaupunginhallituksessa, että kaupungin toimesta laitettaisiin eri kyliin kasaloille mursketta.  Niistä saisivat halukkaat hakea liukkaisiin pihoihin turvaa liikkumiselleen.

-Tällä tavoin monet luut- ja kivuliaat kolhut sekä pitkät sairaudet estettäisiin. Samalla kaupunki säästäisi sievoisia summia sairaanhoitokuluissa, valisti Latvala.

Latvalaa minä itse ainakin kannatinkin, mutta asia ei kuitenkaan edennyt toteutukseen. -Ehkä siksi, kun kaupungin toimesta hiekoitetaan kaavatiet-, kadut ja yleisiä pihojakin?

Jari Latvala toteutti sitten itse ideansa, kun sopivasti tuli kunnallis- ja eduskuntavaaleja, joissa hän oli ehdokkaana. Hän toteutti lähipalvelujen toimivuutta omalla kustannuksellaan. -Eikä antanut ainoastaan turhia lupauksia, kuten liiaksi nykyään tehdään.

Murskekasa sijaitsee Tuurissa hyvin keskeisessä paikassa, Latvalan yrityksen ja Keskisen kyläkaupan piha-aukealla.

Jari ei lopettanut kuitenkaan suosittua lähipalvelua, omiin ehdokasvuosiinsa. Hän jatkaa mainittua hyvätekeväsyyttään ja lähimmäistensä luuston pelastamista edelleen. Näin siitä huolimatta, että ei olekaan nyt ehdolla eduskuntaan.

Suosiota saanut iso kasa sopivan rakeista soramursketta ilmestyi taas Tuuriin menneellä viikolla. Liukkaiden kelien alkaessa. Suuri soravuori sijaitsee Jari Latvalan yrityksen piha-alueelle. Näkyvässä kohteessa, Keskisen Kyläkaupan pysäköintipaikan vieressä. Samalla aukealla, kyläkaupan, sinisen sisäänkäynnin kanssa.

– Kaikki halukkaat saavat ottaa omaan pihaan aina tarvittaessa, pari sangollista tästä mursketta. Lisäksi saa viedä myöskin halutessaan vanhuksille ja muille kavereille, joilla ei ole autoa. Lapio on kasassa valmiina, mutta sangot pitää olla nyt itsellä, muistuttaa Jari Latvala.

Kuvat: Pentti Hautala


 

JÄTÄ KOMMENTTI