Latvala lahjoittaa turvaa pihoille – NYT EI TARVITSE ENÄÄ LIUKASTELLA

0
Tuurissa, Latvalan yrityspihassa odottaa taas juuri kipattu sepelikasa noutajiaan (Pentti Hautala)

PENTTI HAUTALA/J-Pnews
ALAVUS / TUURI

Monialayrittäjä, rallin monikertainen SM-mitalisti, tuurilainen Jari Latvala on jo usempana aikaisempana talvena lahjoittanut turvaa pihoille ja poluille. Tätä jäistä liukkautta rajoittavaa, kaunis eleistä, tapaa hän toeuttaa edelleenkin. Jari on kipannut sepelikasoja moneen kohteeseen Tuuriin ja lähipaikkakuntienkin alueelle. Kasoista saa kukin lapioda omaan käyttöönsä tarpeen mukaan. Lapio on valmiin kasalla, mutta astia pitää olla itseltä.

– Nyt ei pihoissa-ja pihapoluilla enää tarvitse kypärää pään- ja toppauksia luiden suojaksi, kun jaan lahjaksi hyvää sepeliä kaikille halukkaille, muistuttaa Jari Latvala (Pentti Hautala)

Vilskeistä vilkkain on ollut meno luonnollisesti Tuurissa, Latvalan yritysten piha-alueella sijaisevalla murskekasalla. Sijaitseehan mainittu kohde vilkkaassa asiointikohteessa. Sen erottaa ”Keskisen kyläkaupan” pysäköintipihasta ainoastaa kyläkaupan ruokapuotiin, karavaanialueelle, junapysäkille ja peltiyritykseen johtava tie. Tämä takaa myös sen, että murskekasalla on hellppo poiketa.

Viime viikkojen säiden vaihdellessa, on sepeliä huvennut jo lähes 20-kuutiota hyvään tarkoitukseen.

Jari Latvala aloitti tällaisen tuvallisuustoiminnan, kun hän jossakin yhteydessä ihmetteli kunnallispoliitikkona sitä, miksi kunnat eivät estä liakastumisia pihoissa jakamalla hiekkaa / sepeliä halukkaille?

Latvala murehti oikeutetusti sitä, että kunnille aiheutuu suuret hoitokustannukset, kun ikääntyneet ja nuoretkin kaatuvat liukkailla pihoilla ja kulkuteillä. Varsinkin keväisin pihat sulavat päivisin ja jäätyvät yöpakkasissa aamuksi todella jopa hengenvaarallisen liukkaiksi.

– Vain harva kunta on osoittanut kohteita joista hiekoitussepeliä saisivat kuntalaiset noutaa. Niinpä minä päätinkin itse lahjoittaa tällaista turvaa kaikille halukkaille, selvitää Jari Latvala omaehtoista ”tuki” toimintaansa.

Tuurissa murskekasa sijaitsee vilkkaassa paikassa. kun se rajoituu kyläkaupan pysäköinpihaan (Pentti Hautala)

 

JÄTÄ KOMMENTTI