Liekit tuhosivat kerrostalon asuinhuoneiston kokonaan – ripeä hälytys pelasti asukkaat!

0
Liekit tuhosivat asunnon kokonaan (Artikkelin kuvat ja video K-Media/JK)

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen Alajärven ja Vimpelin palokunnat saivat  hälytyksen keskisuurelle rakennuspalolle vähän ennen kello yhtätoista maanantai-iltana. Kaupungin keskustassa Pitkänkankaantien kolmesta kolmikerroksisesta kerrostalosta  yksi oli liekeissä keskimmäisen kerroksen kohdalta ja työnsi savua ulkopuolelle rakennusta.

Alajärven kaupungin omistamassa kerrostalossa palon havainnut ja hälytyksen tehnyt naapuruston miesasukas hämmästeli ja arvuutteli savun hajua tovin ennen kuin tajusi jotain isompaa olevan meneillään.

– Istuskelin iltaa sohvalla televisiota katsellen, kun nenään tuli pistävää savunhajua. Epäilin jopa TV:n kaukosäätimen olevan vialla, mutta nopeasti tajusin savun hajun ja savun tulevan asuntooni käytävältä tutun naapurinmiehen asunnosta. Ryhdyin välittömästi herättelemään äänekkäästi muita portaikon asukkaita tulipalosta ja taisipa asukkaiden ulos hätyyttelyyn ryhtyvän sitten muitakin asukkaita.

Alueen päivystävän palomestarin Ville Kultalahden mukaan yksi pitkän kerrostalon asunnoista tuhoutui kokonaan ja muiden naapuriasuntojen tuhoja joudutaan vielä arvioimaan ja rapun asukkaille etsitään tilapäismajoitusta. Kultalahden mukaan palossa altistui neljä henkilöä lähinnä savukaasuile, joista kolme siirrettiin ensihoitoyksikköjen toimesta jatkotutkimuksiin. Yhden asunnon asukas oli hieman liikuntarajoitteinen ja palomiehet avustivat hänet pois savun tunkemasta asunnosta palavan huoneiston yläpuolelta. Tulipalon syttymissyy ei ollut vielä tiedossa.

Yläkerran asukas odotti parvekkeellaan palokunnan nostokoriauton saapumista


 

JÄTÄ KOMMENTTI