LVI A. Akonniemi Oy on Soinin vuoden yrittäjä 2022

0

Soinin Yrittäjäyhdistys palkitsi tänään vuoden 2022 yrittäjänä LVI A. Akonniemi Oy:n.

Yritys on perustettu heinäkuussa 1979 toiminimellä ja muuttui osakeyhtiöksi vuonna 1996. Aulis Akonniemi oli 20-vuotias yritystä perustaessaan. Kotiväki kannusti yritystoimintaan ja yrittäjyys oli muutenkin nuorelle miehelle selvä asia.

Vuosikymmenten mittaan työ on muuttunut täysin. Aluksi öljy oli pääasiallinen lämmitysmuoto, sittemmin puu ja hake ja 2000-luvulla maalämmitys on yleistynyt. Yritys on toteuttanut yli 300 maalämmitystä. Yrityksen toimialueena on ollut Soini ja lähikunnat. Uudisrakentaminen on vähentynyt, mutta mökkirakentamisessa, vanhan korjaamisessa ja maataloudessa on töitä riittänyt. Ala on alkuun verrattuna teknistynyt valtavasti,

Nykyään yrityksessä on työssä myös poika Elias. Elias ja vaimo Marja-Terttu ovat myös osakkaana yrityksessä.

Aulis Akonniemi pitää yhteistyötä muiden alan yrittäjien kanssa hyvänä. Myöskään toimipaikka sivukylällä ei ole este, sillä mm. tavaratoimitukset kulkevat hyvin ja joustavasti.

Aulis Akonnimellä on pitkä yrittäjäura ja työtä on tehty paljon nuoresta pitäen. Sen on mahdollistanut urheilijatausta ja monipuolinen liikunta työn ohella. Myös loma- ja vapaapäivät on sovitettu kalenteriin.

Aulis Akonniemen ennätystulos kuulantyönnössä on 20,18 m. Hän oli vuonna 1983 Helsingin MM-kisojen kahdeksas ja vuonna 1994 Los Angelesin olympialaisissa yhdeksäs.


 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI