Metsätyö Havanka Oy vuoden yrittäjä Virroilla

0
Metsätyö Havanka oy on vuoden 2021 yrittäjä Virroilla. Kuvassa Havankan yrittäjäperhe.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
VIRRAT

Virtain Yrittäjät ry. on valinnut vuoden 2021 yrittäjäksi Metsätyö Havanka Oy:n. Valinta julkistettiin lauantaina järjestetyssä yrittäjäjuhlassa Virtain uudella yhtenäiskoululla. 

Markku ja Anita Havanka aloittivat yritystoiminnan vuonna 1978 turpeennostolla, jota harjoitettiin maatalouden sivuelinkeinona. Nosto hoidettiin tilan omilla maatalouskoneilla.  Vuonna 1987 yritys hankki ensimmäisen metsän hakkuukoneen.  Havankan pojat Jukka ja Pekka tulivat ensin töihin yritykseen vuonna 1998 ja vuonna 2004 sen osakkaiksi. Osakeyhtiöksi yritys muutettiin vuonna 2007. Poikien mukaantulon myötä konekantaa on lisätty.

Nykyisin on käytössä neljä motoa ja neljä ajokonetta. Lisäksi kalustoon kuuluu kaivuri ja kuljetuskalustoa. Metsätyö Havanka Oy työllistää 15 ammattitaitoista metsäkoneen-kuljettajaa ja lisäksi omaa väkeä neljä henkilöä.  Metsäurakointia tehdään Virtain alueella pääosin Metsä Groupille.

Vuonna 2012 tehtiin merkittävä hankinta, kun yritys sai käyttöönsä tukikohdaksi hallin Ahjolantieltä, jossa kalustoa huolletaan. Metsätyö Havanka Oy:n ”pääkonttori” on puolestaan ajan saatossa säilynyt Anitan hallussa Vaskivedellä.

Kosmetologista vuoden nuori yrittäjä

Vuoden 2021 nuori yrittäjä Virroilla Iida Jaakkola.

Vuoden 2021 nuorena yrittäjänä palkittiin kosmetologi Iida Jaakkola. Hän on valmistunut ammattiin keväällä 2019. Iida Jaakkola on lähtöisin yrittäjäperheestä. Yrittäjyys on ollut selkeä valinta myös vuoden nuorelle yrittäjälle. Vain muutama kuukausi ammattiin valmistumisen jälkeen vietettiin hänen yrityksensä avajaisia. Iida Jaakkolalla oli tuolloin ikää 21 vuotta.  Avajaisten jälkeen hän on työllistänyt itsensä täyspäiväisesti yrittäjänä. Iida Jaakkolan antamiin palveluihin kuuluu mm. kasvo- ja jalkahoidot, sokeroinnit, manikyyrit ja kynsien geelilakkaukset. -jr


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI