Mikko KÄRNÄ | Venäjän pelko ei voi estää tekemästä oikeita turvallisuuspoliittisia ratkaisuja

1
Kenttätykin tuliasemaa valmistellaan (kuva:Puolustusvoimat)

Keskustan kansanedustaja, kapteeni evp. Mikko Kärnä toteaa, että Venäjän pelko ei voi estää Suomea tekemästä oikeita turvallisuuspoliittisia ratkaisuja.

Kansanedustaja Mikko Kärnä

– Moni tuntuu nyt pelkäävän kun Venäjä on selkeästi sanonut, että mikäli Suomi hakee Natoon on sillä ”sotilaallis-poliittisia” vaikutuksia. Pelätä toki saakin, mutta pelko ei voi estää Suomea tekemästä oikeita ratkaisuja. Mikäli se estäisi, olisi Putin jo voittanut. Suomen hakeutuminen NATOn jäseneksi on toki yksi aikamme suurimpia ratkaisuja, mutta vielä hurjempi ratkaisu olisi päättää olla hakeutumatta jäseneksi. Sillä siitä vasta vakavia sotilaallis-poliittisia vaikutuksia olisikin.

Kärnä katsoo, että Suomen tulee nyt edetä määrätietoisesti natojäsenyyttä kohti.

– En näe oikein mitään muuta vaihtoehtoa tässä turvallisuuspoliittisessa tilanteessa. Ei ole mitään skenaariota, jossa välit Venäjään normalisoituisivat nopeasti. Maata johtavat sarjavalehtelijat ja sotarikolliset, joiden sanaan ei voi yhtään luottaa. Ukrainan sota taas on osoittanut, että Nato ei lähetä joukkoja maihin, jotka seisovat ovenraossa. Meidän kannattaa toimia piakkoin jäsenyyden kanssa, sillä Venäjä on nyt heikentynyt ja kiinni Ukrainassa vielä pitkään. Mikäli Venäjän annetaan tästä vahvistua, menee natoikkunamme taas kiinni. En haluaisi toistaa poliittisen lähihistoriamme suurinta virhettä joka oli, ettei Suomea viety Natoon heti kun Neuvostoliitto romahti. Sen jälkeen ikkuna meni kiinni pitkäksi aikaa, mutta se on nyt avoinna Ukrainan kansan urhean taistelun takia. Tätä taistelua on tuettava kaikin mahdollisin keinoin. Ukraina puolustaa nyt koko Euroopan vapautta, turvallisuutta ja demokratiaa.


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

1 KOMMENTTI

JÄTÄ KOMMENTTI