Mikko Savola kirkkaasti eduskuntaan

0
Mikko ja Kaisa Savola sekä Jenni ja Mikko Annala jännittävät tuleeko 7000 ääntä? Mikon vaalijuhlaan osallistui Mesikämmenessä paljon kiinnostuneita.

Pentti Hautala/ J-Pnews                                                                                         Ähtäri

– Nyt oli sellainen vaalitilanne, että jännitti niin vietävästi varsinaisena äänestyspäivänä. Todella paljon sitten sunnuntaina iltapäivällä. Jännitys kuitenkin laukesi helpottavasti, kun hyvä ennakkoäänten määrä julkaistiin.

-Siltikin jännitti, vaikka viime viikkojen vaalitilaisuuksieni hyvä yleisömäärä ja myönteinen ilmapiiri on ollut hyvin positiivinen.

Savolan tukiyhdistyksen: ”Turvallinen Kotiseutu ry:n alavutelaiset aktiivitoimijat Irma-Liisa Viitamäki pj., Jaana Viitala, Jari Mäki-Lahna ja Heli Rajalahti tutkivat tarkasti puhelimien välitykselläkin äänimääriä.

– Olenkin nyt äänimäärääni eritäin tyytyväinen. Lisääntyihän se edellisistä vaaleista noin tuhannella. Surullinen olen kuitenkin puolueeni pienenneestä kannatuksesta. Alenihan edustajien lukumäärä valtakunnallisesti aika reilusti ja omassa vaalipiissänikin yhdellä, totesi ähtäriläinen Mikko Savola vaalijuhlassaan Ähtärin Mesikämmenessä.

Syystäkin Savolan Mikko oli hyvillään saamaansa kannatukseen. Ennakkoon monet tahot ennustelivat varmaa putoamista pois eduskunnasta. Mutta, niin vain hienosti kävi, että alueemme äänestäjät halusivat säilyttää oman kokeneen miehen eduskunnassa.

Lehtimäkeläinen Pasi Leikkari ja Mikko Savola tyytyväisin ilmein, kun 6700 äänten määrä ylittyi

Vaasan vaalipiirin keskustapuolueen ehdokkaat vähenivät ennakkoon arvellusti, neljästä kolmeen. Kurvinen, Savola, Lintilä uusivat pestinsä. Lintilällä se teki tiukkaa, mutta kannattajia ilmaantui kuitenkin vähän yli 6000. Se riitti seinäjokelaisen Pasi Kivisaaren voittamiseen. Näin varmana pääsijänä ennakkoon ennusteltu putosi eduskunnasta. Joka oli täysin seinäjokelaisten syytä, kun lakeuden pääkaupungista oli puolue asettanut 4 ehdokasta.

Perusuomalaiset lisäsivät edellisissä vaaleista kannatustaan ja puolue lisäsi kansane-dustajien määrää vaalipiirissäämme 3-4: jään. Esimerkiksi vaasalaisia pääsi 2. Kokkolan Peltokangas oli koko vaalipiirin ääniharava lähes noin 14 500 äänellään ja ilmajokilainen Juha Mäenpääkin sai runsaat 8000.

Alavuden Petri Juurakko sai nyt 1990 ääntä. Alavudelta niitä kertyi 1071. Alavudelta annettiin muille perussuomalaisille lähes 1000 Peltokankaalle jopa viitisen sataa.
Savolan selviytyi eduskuntaa vuonna 2015, ja silloin oli äänimäärä 8476. Vuonna 2019 ääniä tukli 5713 ja nyt 6747.

Kun Mikon kuntakohtaisia äänimääriä tarkastelee, niin Alavudelta niitä tuli yhteensä 1819 (Töysän osuus 491) ja Ähtäristä 1231, Alajärvi 552, Kuortane 460, Soini 358.

Kuvat Pentti Hautala


 

Pariss Model

JÄTÄ KOMMENTTI