Mikko Savola kysyy : Onko Vihreiden tavoitteena ideologinen maaseutuelinkeinojen alasajo

0

Keskustan Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savola kiittää eduskunta-ryhmänsä jämäkkää toimintaa luonnonsuojelulain eduskuntakäsittelyssä.

Kansanedustaja Mikko Savola

-Metsäalan asiantuntijat toivat lain valiokuntakäsittelyn aikana näkemyksiä, joiden mukaan asetus uhanalaista luontotyypeistä ja niiden huomioimisesta päätöksenteossa olisi voinut vaikuttaa puumarkkinoiden kautta omaisuuden suojaan. Riskinä oli tilanne, jossa puu ei menisi kaupaksi, mutta maanomistaja ei ole oikeutettu asianmukaiseen korvaukseen. Vaarana olisi ollut jopa  kahden miljoonan talousmetsähehtaarin sosialisointi.

-Keskustan eduskuntaryhmä on kansanlaisten äänillä valittu. Meidän velvollisuutemme on korjata asioita parempaan suuntaan, mikäli huomaamme epäkohtia hallituksen esityksessä. Vihreät kiukuttelevat suuren lakiuudistuksen muutamasta pykälästä, joilla omaisuuden suoja turvattiin ja ovat eduskuntaryhmänsä puheenjohtajan Atte Harjanteen mukaan raivoissaan. Harjanne voi kiukutella, mutta kumileimasinta hän ei jatkossakaan keskustalaisista saa, lataa Savola.

Savola on huolissaan niistä maatalouteen suunnatuista uhkauksista, joita vihreiden eduskuntaryhmästä on kuulunut. Vihreiden toiminta näyttää puolueen todelliset kasvot, missä kaikuu luonnon kiertokulusta erkaantuneet äänet.

-Luonnonsuojelulain käsittelyssä huomattiin, että kun Keskusta luottaa maanomistajiin, omaisuudensuoja ei merkitse vihreille mitään. Vihreiden tavoitteena näyttää muutoinkin olevan systemaattinen maaseutuelinkeinojen alasajo, suomalaisesta ruokaturvasta piittaamatta. Nyt ei kuulemma neuvotella mistään, vaikka suomalainen ruuantuotanto on Putinin hyökkäyssodasta johtuen vakavassa kustannuskriisissä ja tarvitsisi lisäeuronsa kriisin yli selviämiseksi. Sanottakoon, että keskusta oli valmis jatkamaan neuvotteluja tässäkin asiassa.

-Vahva oman ideologian painotus ei oikeuta todellisuudesta irtaantumista. Suomalainen maanomistaja ja viljelijä ei saa joutua yhteiskunnan yhteisten laskujen maksumieheksi. Suomalaisesta ruokaturvasta ei huolehdita pakkosuojelulla tai kotimaisen maatalouden ja erityisesti kotieläintalouden kurjistamisella, Savola painottaa.


 

JÄTÄ KOMMENTTI