Mikko Savolan vaalistartissa kansanjuhlan tunnelmaa – Töysän NS tupaten täynnä

1
Töysän NS: sali oli tupaten täynnä Mikko Savolan vaalistartissa. Ja tilaisuudessa saatiin nauttia todellisesta kansajuhlan tunnelmasta.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Töysä

Puolustusministeri, kansanedustaja Mikko Savolan vaalistartti ylsi oikein vanhanajan kansanjuhlan meininkiin Töysän nuoriseuralla. Suuren talon sali täyttyi sivupenkkejä myöden. Mukana oli eri-ikäisiä osallistujia koko Kuusiokuntien alueella ja kauempaakin.

Ja eipä ministerin kanssa olekaan, Eino Uudentalon jälkeen Töysän nuorisoseuralla kahveja nautittu ja keskusteltu. – Savola on kansanedustajana kyllä ollut säännöllisesti, vuosittain ns:lla juhlapuhujana ja esiintyjänäkin.

Tilaisuuden alkuun nautittiin kakkukahvit. Kestityksestä vastasin, tilaisuuden järjestäneen, Turvallinen kotiseutu ry:n touhukkaat naiset. Kyseessä on alueellinen, Mikon taustatukena toimiva yhdistys.

”Onpa täällä emännät laittaneet kahvipöydän komeaksi ja kakkukin on liiankin houkuttelevan näköisiä”. sanaili Mikko Savola kaapatessaan kakkua ison kimpaleen lautaselleen. -Taustalla Helena Salonkangas kaataa kahvia, Mikon Kaisa-puolisolle.

 

Tilaisuuden alkusanat lausui Savolan vaalipäällikkö Reino Virrankoski. Hän totesi suuresti yllättyneen suuresta yleisömäärästä.

Monia vaalikausia aikaisemmin Ähtärin kunnanvaltuuston puheenjohtajana toiminut, Mikon poliittiselle uralle houkutellut ja vielä nykyinenkin vaalikiertueilla tsemppaava Heikki Kuoppamäki muisteli puolustusministerin alkuvaiheita politiikan poluilla. Heikki totesi olevan mahtavaa nähdä, että näin suurella joukolla on saavuttu paikalle. Se lupaa hyvää tulevaa eduskuntavaalia ajatellen.

Heikki Kuoppamäki

-Tälle seutukunnalle on erityisen tärkeää, että on oma edustaja hoitamassa alueemme- ja samalla myöskin koko vaalialueen etuja. Seutukunnallamme on viisaasti osattu keskittää eduskuntavaaleissa äänet, hyvällä yhteistoiminnalla. Yli puoluerajojenkin. Se on tuottanut toivottua tulosta. Menneiden vuosikymmenien aikana onkin lähes jokaisella vaalikaudella ollut alueeltamme kansanedustaja.

– Seuraavina viikkoina tarvitaankin jokaisen tukea, että paljon kokemusta kansanedustajana  ja jo ministerinäkin kerännyt Mikko, selviytyy jatkamaan. Ajamaan oman alueemme, maakunnan ja koko valtakunnankin asioita. Jokaisen ääni tarvitaan ja lasketaan, muistutti Kuoppamäki.

Janita Moision ohjaama, lähes 20 lapsen ryhmä esitti vauhdikkaita satutansseja.

Janita Moision ohjaama Lasten satutanssiryhmä esiintyi taidokkaasti.

 

 

 

 

 

Mikko Savola totesi, että on todella pysäyttävää nähdä, että paikalla on näin paljon osallistujia. Voinkin todeta, tuvan olevan täynnä.

-Iso rutistus onkin taas edessä, aina eduskuntavaaleihin saakka. Pääseminen tavoitteeseen ei ole missään tilanteessa itsestään selvyys. Siihen tarvitaan suuri joukko tukea, kannatusta ja ääniä vaaleissa, että työni jatkuu eduskunnassa.

Alavutelaiset ” Martta ja Siiri”-, Hanna ja Susanna Laitila onnistuivat samaan yleisön melkein tukehtumaan nauruun.

– Viime viikot ovat olleet myös melkoista haipakkaa puolustusministerin tehtäviä hoitaessa. Niin koti- ja ulkomaillakin. Edustamista, kokouksia, tärkeitä ja merkittäviä päätöksiä on joutunut tekemään paljon. Naton neuvotteluihin osallistuminen ovat olleet tärkeitä tilaisuuksia.

-Ukrainaa pitää auttaa. Samalla on huolehdittava vastuullisesti Suomen puolustuskyvystä, tähdensi Mikko.

Savola muistutti lisäksi, että tulevalla vaalikaudella pitää päättää paljon tärkeistä asioista eduskunnassa. Esimerkiksi Suomessa tarvitaan maanviljelijöiden kunnian palauttamista. Nyt suomalainen viljelijät ovat uupuneet, ympäristöllisiin ja moniin muihin syytöksiin sekä velvoitteisiin.

– Viljelijän tulisi saada myöskin työstään tuloja elantoonsa. Viime aikoina kustannusten nousu on laittanut yrittämisen vaikeaksi. Onhan kyseessä tärkeä toimiala, joka turvaa ruokaa syötäväksemme poikkeusoloissakin. Tärkeää on lisäksi se, että Suomen metsät sisältyvät kansalliseen päätöksentekoon.

Mikko muistutti lisäksi monista tärkeistä toimenpiteistä, joita tulevina vuosina pitää ratkaista kansallisen elintasomme turvaamiseksi hyvinvointivaltiossa.

Puheenvuoron käytti lisäksi pirkanmaalainen kansanedustaja Arto Pirttilahti ja kuortanelainen Raimo Peltokangas.

Väkkärä on toiminut jo kolme vuosikymmentä. Mikko Savola on laulanut siinä pojanklopista saakka. Töysässä oli mukana viihdyttämässä kuulijoita 6 musikanttia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30-vuotta sitten Ähtärissä perustettu laulu- ja soitinyhtye Väkkärä hurmasi yleisönsä esityksillään. Tulevana kesänä Riikun-markkinoiden aikaan juhlavuoden konsertin järjestävässä Väkkärässä musisoivat Töysässä: Mikko, Kaisa ja Tiina Savola, Mirja Rinne, Riikka Aaltonen ja Jarmo Lehti.

Kuvat: Pentti Hautala


 

1 KOMMENTTI

  1. Kiitos ! !
    Olet edelleenkin maineesi veroinen toimittaja, kuten olet ollut jo vuosikymmeniä ! Näin saa huomauttaa siksikin, kun olet saanut kokoomukselta ansiostasi kultaisen ansiomerkin ja vuosia olet tullut valituksi paikallisena äänikuniinkaana kunnanvaltuustoon.
    Oli mahtava juttu Ja kuvat Töysässä, Savolan vaalistartissa.
    Joukko kepulaisia!

JÄTÄ KOMMENTTI