Onnistunut jahtisyksy – karhu kaadettiin Kuortaneella

1
Karhun metsästys on ollut tänä syksynä tuloksellista alueellamme. Toinen ja viimeinen poikkeusluvallinen karhu kaadettiin Kuortaneen Mäyryn alueella. Jälkien ja havaintojen mukaan karhuja jäi useita, seuraaviksikin jahtikausiksi. Kuva: Pentti Hautala

Pentti Hautala/ J-Pnews
KUORTANE

AlajärviAlavus – Kuortane – SoiniÄhtäri – alueelle myönnettiin, kuluvalle pyynitikaudelle kannanhoidolliset poikkeusluvat kahden karhun kaatoon. Suomen Riistakeskus on myöntänyt poikkeusluvat sellaisille alueille, joilla kanta on lisääntyvä ja tihein.

Karhujen osalta metsästys alkoi elokuun 20 päivä. Tulosta alueellamme tuli heti 24 päivänä elokuuta, kun Soinin Keisalankylän seutuvilla kaadettiin uroskarhu.

Nyt syyskuun loppupuolella toinenkin lupa täyttyi, kun Kuortaneen Mäyryn kylän liepeille kellistyi naaraskarhu. Painoksi punnittiin nallelle runsaat 200 kiloa.

Myöskin Lappajärvi-Kauhava seudulle on Riistakeskus myöntänyt poikkeusluvan yhden karhun kaatoon. Metsästäjät eivät kuitenkaan ole vielä onnistuneet samaan tähtäimeensä sopivaa kontiota.

Suomen Riistakeskuksen nettisivuilta: ”Karhusaaliit 2021”, voi todeta, että karhuja on onnistuttu saalistamaan hyvin koko valtakunnassa. Syyskuun 23 päivän tilanteen mukaan poronhoitoalueilla on kaadettu 44 karhua. Muualla Suomessa, Kannanhoidollisella poikkeusluvalla on saatu tähän mennessä 306 metsänkuningasta.

Muun muassa Keski-Pohjanmaan ja Keski-Suomen alueelta on kellistetty useita karhuja. Esimerkiksi Saarijärvellä kolme- ja Viitasaarelle kaksi.


 

1 KOMMENTTI

  1. KUN OSAAVA JA TAITAVA toimittaja ja luontokuvaaja, jollaista Pentti Hautala edustaa,saa karhunkaadostakin kertovasta jutusta positiivisen ja hellyttävän!
    Kiitos ja kumarrus! Metsästäjät..

JÄTÄ KOMMENTTI