Paloturvallisuusviikko 26.11.-1.12. – Paloasemilla paljon perheitä

0
Ajelu mönkijän vetämän peräkärryn kyydissä, yhdessä äitien ja isien kanssa, oli Päivä Paloasemalla- tapahtumapäivän kohokohtia.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Töysä

Suomen Pelastusalan Keskusliiton, Päivä Paloasemalla-tapahtumalla käynnisti lauantaina paloturvallisuusviikon, 26.11.-1.12.

Peräti lähes 400 suomalaista paloasemaa järjesti koko perheille suunnatun teemapäivän. Tarjolla oli joka asemalla mielenkiintoista nähtävää, oli opastusta ja osallistumisen iloa kaiken ikäisille.

Paloasemilla viihdyttiin ja opittiin elämyksellisesti paloturvallisuus taitoja. Päivän aikana kävijät saivat tutustua palokalustoon ja palokutien toimintaan. Päästiin ajelemaan mönkijän vetämän peräkärryn kyydissä. Ja paloautolla ajelu se vastaa jännää, sekä elämyksellistä oli ainakin nuoremmille. Myöskin moni aikuinen sai ensimmäisen kerran elämässään pii..paa..auton kyytiä.

Palo ja pelastusautoja oli Töysän paloasemalla ihasteltavana, ulkona ja sisätiloissa. Nosturiauton puomin/ korin nostokorkeus herätti ihastusta.

Tarjolla oli lisäksi tehtävärasteja, joiden avulla opittiin tärkeitä palotuvallisuustaitoja. Esimerkiksi opittiin palovaroittimien huolenpitoa ja mahdollisiin sähkökatoksiin varautumista. Alkusammutuksen harjoittelua harrastettiin myös innokkaasti.

Erityisesti valistettiin palovaroittimen tärkeydestä. Se onkin koko viikon teemana. Pelastusalan Keskusliitto on todennut, että palovaroittimia olevan kodeissa liian vähän. Tärkeää on varustaa asuintalo tarpeelliselle määrällä varoittimia. Niiden toimivuus pitää varmistaa testaamalla säännöllisesti.

Paloturvallisuusviikolla, 26.11.-1.12. on paloasemilla erilaisia muitakin turvallisuustapahtumia. Esimerkiksi tarkastetaan sammuttajia jne.

Kuvat: Pentti Hautala


 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI