Pirkanmaan käräjäoikeus on hylännyt Kihniön kunnan kanteen Koillis-Satakunnan Sähkö Oy:n yhtiöjärjestysasiassa

0
Arkistokuva (Kuva: Pentti Hautala)
Jarkko Ruohola/J-Pnews
VIRRAT

Pirkanmaan käräjäoikeus on antanut keskiviikkona 20.9.2023 tuomion Kihniön kunnan 6.6.2022 jättämään kanteeseen, jossa vastaajana on Virtain kaupunki. Asia koskee Koillis-Satakunnan Sähkö Oy:n yhtiöjärjestystä.

Kihniön kunta on vaatinut, että käräjäoikeus kohtuullistaa Koillis-Satakunnan Sähkö Oy:n yhtiöjärjestystä lunastuslausekkeen lunastushintaa koskevan määräyksen osalta.

Lisäksi Kihniön kunta on vaatinut, että Virtain kaupunki velvoitetaan korvaamaan Kihniön kunnan oikeudenkäyntikulut täysimääräisesti korkolain mukaisesti.
Pirkanmaan käräjäoikeus on hylännyt Kihniön kunnan kanteen. Lisäksi Kihniön kunta velvoitetaan korvaamaan Virtain kaupungin ja Koillis-Satakunnan Sähkö Oy:n oikeudenkäyntikulut korkolain mukaisine viivästyskorkoineen.
Ratkaisun mukaisesti osakeyhtiölain 5 luvun 30 §:ssä on säädetty, että yksinomainen toimivalta yhtiöjärjestyksen muuttamiseksi on yhtiökokouksella. Käräjäoikeus ei voi näin ollen muuttaa Koillis-Satakunnan Sähkö Oy:n yhtiöjärjestyksen lunastuslausekkeen lunastushintaa koskevaa määräystä oikeustoimilain 36 §:n nojalla. Päätös ei ole vielä lainvoimainen.
Kaupunginjohtaja Henna Viitasen mukaan käräjäoikeuden päätös oli odotustemme mukainen.
– Yhtiökokous päättää yhtiöjärjestyksen muuttamisesta. Toivomme, että yhtiön kuntaomisteisuus säilyy jatkossakin. Sillä turvaamme alueen asukkaiden sähkönsaannin tässä muuttuvassa maailmassa, toivoo Henna Viitanen. -jr

JÄTÄ KOMMENTTI