Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi miehen epäiltyihin valepoliisipetoksiin liittyen

0

Rikosvahinko on kokonaisuudessaan noin 250 000 euroa. Uhreja on toistakymmentä ja he asuvat eri puolilla Suomea.

Sisä-Suomen poliisilla on tutkittavana epäilty petossarja, jossa on kyse ns. valepoliisipetoksista, joissa rikollinen soittaa iäkkäille ihmisille ja esiintyy poliisina.

Soiton aikana rikollinen pyrkii saamaan uhrin pankkitunnukset haltuun, minkä jälkeen uhrin tileiltä siirretään rahaa luvattomasti eteenpäin. Tyypillisesti rahat siirretään asiaa varten erikseen rekrytoitujen henkilöiden tilille, joiden tehtävän on toimia asiassa rahanpesijöinä ja välittää rikoksella hankittu omaisuus eteenpäin organisaatiossa.

– Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi tiistaina (15.11.) vuonna -81 syntyneen miehen epäiltynä petosorganisaation johtamisesta. Poliisin nykytietojen mukaan organisaatioon liittyy noin 40 henkilöä. Rikosvahinko on kokonaisuudessaan noin 250 000 euroa. Uhreja on toistakymmentä ja he asuvat eri puolilla Suomea. Poliisi aloitti sarjan tutkinnan kesällä, toteaa rikosylikomisario Sakari Tuominen.

– Erehdyttäjät toimivat hyvin ammattimaisesti ja ovat puheluissaan aina erittäin vakuuttavia. Poliisi ei koskaan kysy puhelimitse eikä muutenkaan kirjautumistietoja pankkipalveluihin, eikä niitä tule koskaan luovuttaa kenellekään tuntemattomalle, Tuominen painottaa.

Esitutkinnan keskeneräisyyden vuoksi poliisi ei voi tässä vaiheessa kertoa rikoksista tarkempia yksityiskohtia. Poliisi tiedottaa asiasta lisää kun se on tutkintaa vaarantamatta mahdollista.


 

JÄTÄ KOMMENTTI