POHJANMAAN POLIISI | Ähtärissä puukotus – Pietarsaaressa tapon yritys – 17 rattijuoppoa … EI hukkuneita!

0

Juhannus työllisti poliisia Pohjanmaalla normaalin kesäviikonlopun tapaisesti. Hälytystehtäviä riitti runsaasti etenkin juhannusaattoyönä, mutta myös juhannuspäivän yönä. Hälytystehtävien määrä oli edellisvuosien juhannusviikonloppujen tasolla.

Pahoinpitelyilmoituksia kirjattiin kaikkiaan 14 kappaletta. Vakavampia väkivallantekoja tapahtui juhannuksen aikaan mm. Ähtärissä ja Pietarsaaressa.

Ähtärissä aattoyönä keskusta-alueella tapahtunutta puukotusta tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä. Teon tekijä on ollut tapahtuneen johdosta kiinniotettuna. Pietarsaaressa tapahtui lauantai-iltana väkivallanteko, jota tutkitaan puolestaan tapon yrityksenä. Poliisi on tehnyt kiinniottoja asiassa. Poliisi ei toistaiseksi tiedoteta tapauksesta enempää.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä tapahtui puolestaan Vaasan keskustassa, yleisellä paikalla väkivaltarikos, jota tutkitaan rikosnimikkeillä pahoinpitely ja törkeä pahoinpitely. Poliisi ei tiedota asiasta toistaiseksi enempää.

Rattijuoppoja jäi poliisin haaviin kaikkiaan 17 kappaletta, joista suurin osa oli törkeitä rattijuopumuksia.

Törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia poimittiin tien päältä juhannuksen aikaan kahdeksan kappaletta.
Poliisi suoritti juhannuksen aikaan myös vesiliikenteen valvontaa. Valvonnan seurauksensa tavattiin kaksi ruorijuoppoa, molemmat Vaasan edustalta.

Juhannuksen aikaan rikosperusteisesti kiinniotettuna oli kaikkiaan 20 henkilöä. Päihtymyksen vuoksi poliisin säilössä vietti juhannuksen aikaan 45 henkilöä.

Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella juhannus on tähän mennessä sujunut ilman hukkumistapauksia!


 

JÄTÄ KOMMENTTI