Pohjanmaan poliisi | Juhannusviikonloppu ei tuonut ”lisäpainetta”

0

Juhannus oli Pohjanmaan poliisilaitoksen näkökulmasta verrattavissa tavanomaiseen kesäviikonloppuun. Kiireisintä oli juhannusaattoyönä. Väkivalta- ja asetehtävät työllistivät perjantaina päivällä sekä perjantain ja lauantain vastaisena yön. Aiemmin on jo tiedotettu perjantaina päivällä Kurikassa tapahtuneesta ampumisesta, jossa mieshenkilö loukkaantui vakavasti.

Perjantai-iltana poliisi sai kello yhdeksän jälkeen Kauhavalta ilmoituksen rattijuoposta. Partio tavoitti kuljettajaksi epäillyn miehen kotitalonsa portailta ampuma-ase kädessään. Mies luopui ampuma-aseesta ja poliisi otti miehen kiinni ilman vastarintaa. Miehen käyttämä auto löydettiin lähistöltä ojaan ajettuna. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja ampuma-aserikoksesta.

Lauantaina puolenyön jälkeen poliisi sai Vöyrin Oravaisista ilmoituksen, että Oravaisten rantatiellä on liikkeellä mies pitkän aseen kanssa ja tähtäilisi muun muassa autoa kohti. Tehtävään varauduttiin usean poliisipartion voimin. Poliisi tavoitti kyseisen miehen ja selvisi, että kyseessä oli ilmakivääri. Ilmakivääri päätyi poliisin haltuun ja mies poliisiasemalle selvittämään tekosiaan.

Rattijuopot työllistivät poliisia myös juhannuksena. Sunnuntaina puoleen päivään mennessä kaikkiaan 15 rattijuoppoa oli jäänyt kiinni. Seitsemässä tapauksessa epäillään törkeää rattijuopumusta.

Pahoinpitelyilmoituksia kirjattiin juhannuksena kaikkiaan 10 kappaletta, joista kolme tapahtui yksityisasunnossa.

Juhannuksena poliisin tietoon tuli myös kaksi raiskausepäilyä. Poliisi on tavoittanut teosta epäillyt henkilöt.

Rikosperusteisesti kiinniotettuja oli juhannuksen aikaan 18 henkilöä. Päihtymyksen vuoksi poliisin säilössä juhannuksen aikaan oli kaikkiaan 31 henkilöä.


 

JÄTÄ KOMMENTTI