Savola jäseneksi Naton parlamentaarisen yleiskokouksen Suomen valtuuskuntaan

0
Naton päämaja Brysselissä

Keskustan eduskuntaryhmä esittää ähtäriläistä kansan-edustajaa Mikko Savolaa (kesk.) Naton parlamentaarisen yleiskokouksen Suomen valtuuskuntaan. Eduskuntaryhmä päätti asiasta tänään pidetyssä ryhmäkokouksessa.

Puolustusministeri MIkko Savola

-Naton PA:n jäseniä ovat Naton jäsenmaat, tämän lisäksi järjestöön kuuluu kumppani- ja tarkkailijajäsenmaita.On kunnia päästä jatkamaan työtä tässä Suomelle tärkeässä valtuuskunnassa, Savola toteaa ja korostaa, että Nato PA: jäsenyys on nyt merkityksellisempi kuin koskaan aiemmin.

-Täysistunto on kahdesti vuodessa, jonka lisäksi viisi alakomiteaa kokoontuvat täysistuntojen välissä.Kollegoilta maailmalta onkin jo kiirinyt viestiä, että Suomen valtuuskuntaa odotetaan erityisen innokkaasti seuraavaan kokoukseen Luxemburgiin toukokuussa, Savola iloitsee.

Suomesta on osallistunut valtuuskunta Naton parlamentaarisen yleiskokouksen kokouksiin vuodesta 1995 alkaen kumppanimaana. Savola on toiminut valtuuskunnan jäsenenä kolme kautta.

Suomen rooli yleiskokouksessa muuttuu Naton täysjäsenyyden myötä. Jatkossa Suomen edustajat toimivat kokouksissa äänivaltaisina jäseninä ja voivat osallistua täysipainoisesti alakomiteoiden toimintaan sekä toimia nimettyinä asiakohtien raportoijina. Naton jäsenyyden myötä Suomen valtuuskunnan koko nousee tällä vaalikaudella neljästä jäsenestä viiteen.


 

JÄTÄ KOMMENTTI