Seurakuntakodin rakentaminen alkuun keväällä

2
Töysän uusi seurakuntakoti on piha-alueineen tämän näköinen. Pienet hienosäädöt ovat vielä mahdollisia. Esim. etukatos suurenee, ikkunat ehkä myös muuttavat muotoaan...

Pentti Hautala/ J-Pnews
ALAVUS/ TÖYSÄ

Alavuden seurakunnan Töysän seurakuntatalo purettiin äskettäin pikavauhtia, nokialaisen Mavaset Oy:n toimesta. Ja talon tonttikin on tasoitettu jo siistiksi.

Päätöksien mukaan uuden seurakuntakodin rakentaminen alkaa tulevana keväänä. Kodiksi nimetty rakennus olisi valmis käyttöön vihittäväksi vuoden 2022 marraskuussa, kun piispantarkastus toimitetaan Alavuden seurakunnassa. Lapuan hiippakunnan piispaksi äskettäin valittu Matti Salomäki vihkisi samalla uuden toimitalon.

Seinäjokelaisen Arkkitehti- ja Insinööritoimisto Motiivi Oy:n toimesta tehdyt suunnitelmat-rakennusluonnokset ovat olleet nähtävinä Alavuden seurakunnan viranhaltijoilla ja luottamushenkilöillä. Näin ne ovat saaneet laajan hyväksynnän ja toivotut hienosäädät.

Seurakuntakodin sisätilat..

Rakennus on sisätiloiltaan lähes 250 neliötä. Esimerkiksi sali on kooltaan 91-, aula 42-ja keittiö 21 neliömetriä. Kustannusarvio uudella seurakuntakodilla on arvonlisäveroineen lähes 700 000 euroa.

Suunnitelmien alkuvaiheessa esitti Alavuden srk. Töysän alueneuvosto toivomuksenaan, että rakennusmateriaalina käytettäisiin hirttä. Se olisi nostanut kuitenkin kustannuksia useilla kymmenillä tuhansilla euroilla, tästä johtuen käytetään ulkoseiniin ym. lautaa. Uusi seurakunttakoti tehdään entisestä paikasta muutamia kymmeniä metrejä, entisen kanttorilan ja Lehtimäentien suuntaan.

Alavuden seurakuntatalon purkaminen ja uuden rakennuksen suunnittelu ajoittuu vuoden 2022 kevättalveen.


 

2 KOMMENTTIA

 1. HUOM !
  Meillä Töysän alueneuvostossa oli ainoastaan jutussa julkaisemani luonnoskuva nähtävänä. Me keskusteltiin pitkään ja tomerasti siitä, mitkä muutokset olisivat tarpeellisia? Mutta nyt aivan väärästä kuvasta. Turhaan..Miksi.
  .?
  Kuvatekstissä kyllä toin esiinkin hieman toivomuksia mitä kokouksessa esitettiin. Mutta nyt tulen lopullisesti siihen tulokseen, että alueneuvostokin on…en viitsi sanoakaan….
  Vai onko vaikuttimena vain se, että yleensä J-Pnews- verkkojulkaisu on kehittynyt yhdeksi seuratuimmista julkaisuista?
  Pentti Hautala, toimittaja

 2. Haluan hieman täydentää/oikaista tätä juttu. Julkisivukuvista on kaksi vaihtoehtoa, joita on käsitelty kirkkoneuvostossa, oheisen jutun julkisivukuva on vaihtoehto I. Töysän seurakuntakodin luonnospiirroksia on käsitelty hallinnossa. Käsittelyssä on koottu kommentteja ja muutosehdotuksia koskien luonnoksia.
  Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi 15.12. kokoukseen julkisivuluonnos II, joka ei siis ole kuvassa. Alavuden seurakunta julkaisee kuvat ensi viikolla, kun molemmista vaihtoehdoista on havainnekuvat saatavilla.

JÄTÄ KOMMENTTI