Superpesiksen toive – katsojamäärät nousuun!

0
Pesäpallon hallitseva Suomenmestarijoukkue Vimpelin Veto ottaa vastaan Muun Suomen haasteen

Superpesikseen luvassa isoja muutoksia: Superpesis Oy toimintaan, tavoitteena 50 prosentin kasvu katsojamääriin

Superpesis tavoittelee tulevina vuosina suurta kasvua, minkä vuoksi Superpesis Oy nostetaan takaisin toimintaan. Katsojamääriin sekä seurojen talouteen tavoitellaan 50 prosentin kasvua vuoteen 2026 mennessä. Superpesiksen kotimaan kausi käynnistyy 11.5. Pelinjohtajille teetetyn kyselyn mukaan ennakkorankingissa sarjan ykkösinä ovat miesten puolelta joukkueista Vimpelin Veto ja naisista Pesäkarhut, Pori.

Pesäpallon korkeimpaan sarjatasoon Superpesikseen on suunnitteilla isoja muutoksia jo tänä kesänä. Superpesiksestä tehdään Pesäpalloliiton sataprosenttisesti omistama osakeyhtiö, joka aloittaa toimintansa virallisesti elokuussa 2023. Tuolloin Superpesis Oy:ssä aloittaa uusi toimitusjohtaja sekä hallitus.

Superpesiksen strategian suunnittelu ja organisaation valmisteluprosessi ovat parhaillaan käynnissä.

”Vaikka nyt käynnistettävä Superpesis Oy on liiton omistama, saavat myös Superpesisseurat äänensä kuuluviin ja heidän kanssaan tehdään tiivistä yhteistyötä sarjan kehittämiseksi”, sanoo huippupesäpalloryhmän puheenjohtaja Juha Tanskanen.

Superpesistä halutaan kasvattaa tulevina vuosina merkittävästi. Superpesiksen katsojamääriin tavoitellaan vuoteen 2026 mennessä 50 prosentin kasvua. Kaudella 2022 kaikkien otteluiden katsojakeskiarvo oli miesten otteluissa 1223 katsojaa ja naisten otteluissa 539 katsojaa. Katsojamäärien lisäksi seurojen talouteen tavoitellaan 50 prosentin kasvua vuoteen 2026 mennessä.

”Meillä on erittäin hyvät lähtökohdat kasvuun. Esimerkiksi naisten Superpesiksessä olemme selkeästi seuratuin naisten palloilusarja Suomessa. Lukujen lisäksi meillä on tietysti myös laadullisia tavoitteita. Superpesiksen brändiä pitää kirkastaa entisestään ja ottelutapahtumia kehittää, jotta saamme houkuteltua lajin pariin uusia seuraajia”, Tanskanen sanoo.

Superpesiksen kehittämisen ja kasvun painopisteitä ovat muun muassa jännittävät ottelutapahtumat, ammattimaisiin seuraorganisaatioihin panostaminen, vastuullisuuden ja naisten Superpesiksen esille nostaminen, resurssien lisääminen sekä viestinnän, teknologian ja digitaalisuuden aiempaa parempi hyödyntäminen. Näiden lisäksi Tanskanen nostaa esille myös pesäpallon tulevaisuuden kasvukeskuksissa ja pääkaupunkiseudulla.

”On mahtavaa, että pesäpalloa pelataan ympäri Suomen niin isoilla kuin pienillä paikkakunnilla. Kaupungistumisen myötä kasvukeskuksissa on kuitenkin suuri potentiaali saada lajia entistä näkyvämmäksi”, Tanskanen kertoo.

Superpesiksen kotimaan kausi alkaa 11.5. – Vimpelin Veto ja Pesäkarhut ennakkorankingin ykkösiä

ALAJÄRVEN ANKKURIT NOUSEE TAKAISIN MIESTEN SUPERPESIKSEEN KAUDELLA 2023

Superpesiksen kotimaan kausi alkaa 11. toukokuuta miesten ottelulla Vimpelistä, jossa sarjanousija Alajärven Ankkurit saapuu haastamaan hallitsevan Suomen mestarin Vimpelin Vedon. Naisten ottelut käynnistyvät lauantaina 13.5. Vaasasta, Porista ja Haminasta.

Superpesiksen pelinjohtajille teetetyn kyselyn mukaan miesten pelinjohtajat arvioivat ennakkoon kolmen kärkeen Vimpelin Vedon, Sotkamon Jymyn ja Joensuun Mailan. Naisissa kolmen kärjen ennakkorankingin muodostivat Pesäkarhut, Manse PP ja Lapuan Virkiä. Miesten puolella pelinjohtajat nostivat kauden yllättäjäksi Seinäjoen JymyJussit, ja naisten pelinjohtajat arvioivat yllättäjäksi Feran Raumalta.

Miesten joukkueiden budjetin keskiarvo tälle vuodelle on noin 638 000 euroa ja naisten joukkueiden keskiarvo 253 500 euroa. Miesten joukkueiden pelaajapalkkioiden keskiarvo on noin 238 000 euroa ja naisten joukkueiden 47 500 euroa per joukkue.

”Pesäpalloliiton tehtävänä on luoda lajin ympärille nostetta ja siten luoda seuroille edellytyksiä kasvaa ja kehittää toimintaa. Joukkueiden liikevaihdon vuosittainen kasvu on yksi mittari toiminnan kehittymisestä”, sanoo Pesäpalloliiton huippu-urheilujohtaja Miika Rantatorikka.

”Superpesikseen on tulossa todella mielenkiintoinen ja tasainen kausi. Aiomme tuoda tällä kaudella katsojille tietoon aiempaa enemmän tilastodataa. Toivottavasti saamme myös paljon uusia seuraajia pesiskatsomoihin”, Rantatorikka jatkaa.

Superpesis kaudella 2023

  • Kotimaan kausi käynnistyy 11.5.
  • Sarjajärjestelmä säilyy ennallaan naisten sarjassa viime kauteen verrattuna.
  • Miesten sarjassa 7.‒.10.-sijoittuneet pelaavat puolivälieräkarsinnat 12. ja 13.8.
  • Superpesiksen puolivälierät käynnistyvät 16.8. miesten ja naisten puolella.
  • Uudet Suomen mestarit ratkeavat viimeistään syyskuun lopulla – finaalit alkavat 9.9.
  • Yle näyttää vähintään 10 Superpesisottelua, kaikki ottelut Ruudusta
  • Itä-Länsi-tähdistöottelut 4.–8.2023 Sotkamossa
  • Talvikaudelle 2023 tulossa uusi halleissa pelattava TalviSuperpesis-sarja, joka korvaa Pesäpallon Halli-SM-turnauksen.

JÄTÄ KOMMENTTI