Kevään suuri lintuviikonloppu – Lintuja bongataan pihoilla ja torneissa!

0
Kurkikin pesii yhä yleisemmin järvien rannoilla ja rantamille. Nämäkin kurjet ärhenteli kuvaajalle aivan rantapellon reunassa, pesätontillaan.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Töysä

Lauantaina ja sunnuntaina, 6.-7.5. seurataan lintuja piha-alueilla ja lintutorneissa, kun BirdLife Suomi järjestää kaikille halukkaille suositut tapahtumansa. -Lauantaina on ohjelmassa perinteisen Tornien Taiston ja lauantaina ja sunnuntaina tarkkaillaan lintuja: Bongaa päivä pihalla teemalla.

Kaulushaikara havaitaan varmasti nyt entistä useammassa bongauskohteesta.

Tänä vuonna 50-vuotta täyttävän BirdLife järjestämään TornienTaistoon on vuosittain osallistunut yli 300 joukkuetta eri puolilta Suomea. Joukkueessa on 3-8 jäsentä. Sen saa muodostaa kuka tahansa ja antaa tiimilleen niemen. Joita onkin mukana, nimeltään varsin humoristisiakin.

Monessa esiintyy myöskin paikkakunnan nimi ja edustettu yhdistys.
Suomessa on noin 600 lintutornia. Mutta pongata saa lauantaina 6.5. klo. 5-13 välisenä aikana myöskin lintulavoilla, vesi- ja lennonjohto- ja muissa torneissa. Asuinrakennuksen katto ei kuitenkaan ole hyväksytty.

Leikkimielisessä kilpailussa kirjataan se, kuinka monta lintulajia kahdeksan tunnin aikana havaitsee, tai tunnistaa äänestä? Yleisö on myöskin tervetullut torneihin tutustumaan lintujen tarkkailuun ja tarkkailevien toimintaan sekä välineisiin.

BONGAA PÄIVÄ PIHALLA 6.-7.5. Tarkkailtavana on se, kuinka monta lintulajia huomaat ja kuulet äänen pihalla tai sen välittämässä läheisyydessä, yhden kevätpäivän aikana.
Bongaukseen saa osallistua yksin tai porukassa ja havainnoiden niin monta tuntia päivän aikana, kuin kenellekin sopii. Osallistuja saa itse valita, bongaako lauantaina vai sunnuntaina.

Kyseessä on kaksi leppoisaa lintupäivää. Ne ovat tarkoitettu kaikille linnuista kiinnostuneille. BirdLive-Suomi arpoo palkinnoja kaikkien osallistujien kesken. Lintujen määrän muut tiedot voi katsoa BirdLiven nettisivulta.

Kuvat: Pentti Hautala


 

JÄTÄ KOMMENTTI