Taidekeskus Harri aukeaa kesällä

0
Taidekeskus Harrin maisemaa

Taidekeskus Harrin näyttelytoiminta avautuu remontin jälkeen

Taidekeskus Harri avattiin ensimmäisen kerran 22.9.1990 ja näin ollen näyttelytoiminta täytti viime vuonna pyöreät 30 vuotta. Talon toimintaa olivat ideoimassa ja alkuun panemassa paikalliset taiteilijat sekä muut paikalliset kulttuurihenkilöt, joten myös juhlavuoden näyttelyteemaksi valittiin alavutelaislähtöiset tai Alavudella vaikuttavat taiteilijat. Itse talon tarkkaa rakentamisvuotta ei ole koskaan saatu selville, mutta se on arviolta 150-vuotias ja juhlavuonna on sopivaa tuoda myös talon värikästä historiaa esille.

Vaihtuvat näyttelyt kesällä 2021:

1.7.-15.8. Kaarina ja Voitto Kantokorven sekä heidän entisen oppilaansa Terhi Luodon yhteisnäyttely. Kantokorvet ovat alun perin olleet luomassa Taidekeskus Harria

24.8.-3.10. lasitaiteilija Raija Immonen-Oravan lasimaalausten näyttely. Hänen teoksiaan on julkisesti esillä ympäri Suomea, mutta myös monissa Alavuden julkisissa rakennuksissa, kuten esimerkiksi Kunto-Lutrassa.

24.8.-3.10. Keräilijä-huoneessa Vesa-Pekka Hautalan säästölipasnäyttely. Säästölippaat sopivat Harrin talon historiaan, sillä talo on toiminut Alavuden Säästöpankin toimitalona vuosina 1914-30.

12.10.-7.11. valokuvaaja Taru Rantalan palkittuja luontovalokuvia. Taru Rantala voitti valtakunnallisen Vuoden luontokuva -kilpailun sen lähes 40 vuoden historian ensimmäisenä naisena.

12.10.-7.11. taiteilija Tuomo Hovilan luontoaiheisten maalausten näyttely. Hovila tunnetaan myös Alavuden rakennuksia esittävistä miniatyyreistään.

16.11.-12.12. taiteilija Matti Annalan ja valokuvaaja Jussi Rintalan yhteisnäyttely. Miehet olivat hyviä tuttavia ja Annala on maalannut useita maalauksia Rintalan ottamien valokuvien perusteella.

Pysyvät näyttelyt

Arabian maitokannukokoelma on siirretty kokonaisuudessaan Harriin

Toivo Kuula-huoneeseen on asennettu multimediaseinä, jonka kolmen televisionäytön avulla voidaan esitellä kaupungin sekä Alavus-seuran monipuolista arkistoaineistoa, kuten valokuvia, kirjeitä ja nuotteja. Huoneessa on mahdollisuus myös kuunnella Kuulan säveltämää musiikkia kuulokkeiden avulla.

Annala-näyttely rajautuu tilanpuutteen vuoksi yhdeksi seinäksi, johon vaihdetaan säännöllisesti teoksia joko kaupungin omasta kokoelmasta tai lainataan muualta.

Veteraanien perinnehuone aukeaa myöhemmin kesällä. Perinnehuoneen toiminnasta vastaava veteraanien perinnetoimikunta on varastoinut esineistön remontin ajaksi ja puhdistaa ja luetteloi sen asianmukaisesti ennen esille laittoa. Perinnehuoneeseen tulee myös näyttöpääte, jossa voi selata sota-ajan valokuvia sekä lukea alavutelaisten veteraanien haastatteluja.

Näyttelykaudelle voidaan mahdollisuuksien mukaan suunnitella lisäksi oheistapahtumia, esimerkiksi pieniä konsertteja, performansseja, avoimia yleisöopastuksia ja teemailtoja. Olisi tarpeellista houkutella etenkin paikallisia kävijöitä tutustumaan Harrin toimintaan, sillä yllättävän monille alavutelaisille paikka on yhä vieras. Lisäksi yhteistyötä eri koulujen kanssa tehostetaan, jotta vierailu oman kunnan taidekeskuksessa tulee aikuisenakin olemaan helppoa ja luontevaa.


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI