Tulitikkuleikit ja kipinä sytyttivät – kaksi uhkaavaa tulipalonalkua Kuortaneella

0

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen palokunnat saivat suurpalohälytyksen tänään aamupäivällä vähän ennen kello kymmenen Kuortaneelle ja toisen maastopalohälytyksen iltapäivällä.

Hälytys rakennuspalosta tuli aamupäivällä Alavudentieltä Kuortaneen ja Alavuden välillä sijaitsevasta metallialan yrityksestä, tuotantotilassa ”rälläkästä” singonnut kipinä oli joutunut teollisuushallin yläpohjan ilmanvaihtojärjestelmään, jossa se oli kytenyt ja muodostanut lopulta tulipalon. Palopäällikkö Jari Välimaan mukaan henkilökunnan valppaus ja tehokas alkusammutus auttoivat rajamaan ja sammumaan lopulta palon muutamaan neliön alueelle. Palokunnan tehtäväksi jäi varmistaa palon sammuneeksi

Kuortaneen palokunnan avuksi tuotantolaitoskohteeseen  kutsuttiin yksiköt  lisäksi, Alavudelta, Töysästä ja Lehtimäeltä sekä nostolava auto Seinäjoelta ja ns. koura-auto Lapualta. Vahingot olivat vähäisiä ja henkilöhenkilövahingoilta vätyttiin.

Uhkaava maastopalo tulitikkuleikistä

Kuortaneella maantai-iltapäivällä kello puoli neljän jälkeen pääsi alle kymmenvuotiaiden lasten tulitikkuleikeistä valkea riistäytymään rutikuivaan maastoon. Jonka johdosta ennätti maastoa palaa noin 200 neliötä. Lasten vanhemmat saivat syttymistiedon, lapsiltaan ja tekivät oikeaoppisesti ripeästi hälytyksen pelastuslaitokselle. Henkilövahingoilta vältyttiin.


 

JÄTÄ KOMMENTTI