Uusi Omaperhe-verkkopalvelu edistää perheiden hyvinvointia ja ohjaa palveluiden pariin.

0
Sähköisen perhekeskuksen perhettä perustaville ja perheellisille suunnattu Omaperhe-palvelu on avautunut osoitteessa omaperhe.fi.

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueelle on otettu käyttöön Omaperhe-verkkopalvelu, joka kokoaa perheille tarkoitetun tiedon, tuen ja palvelut yhteen omaperhe.fiosoitteeseen.

  • Kun perheelle tulee eteen tarve löytää tietoa ja apua, uudesta Omaperhe-verkkopalvelusta löytyy luotettavaa tietoa ja apua moniin perheiden asioihin, kertoo Sähköisen perhekeskuksen aluekoordinaattori Marjo Köykkä Hyvinvoiva Etelä-Pohjanmaa -hankkeesta. Aiemmin neuvoja on joutunut etsimään useasta paikasta.

Omaperhe on kansallinen verkkopalvelu, josta löytyy kattavasti sisältöjä mm. raskauteen ja synnytykseen, vauvavuoteen, lapsuuteen ja nuoruuteen sekä vanhemmuuteen ja parisuhteeseen. Omaperhe edistää perheiden hyvinvointia ja tekee palvelut helpommin löydettäviksi. Eteläpohjalaiset perheet löytävät Omaperheestä alueen palvelut.

  • Omaperhe-verkkopalvelusta asukkaat löytävät tietoa alueemme sosiaali- ja terveyspalveluista. Lisäksi sieltä tulee löytymään järjestöjen, seurakuntien sekä Kelan palveluita. Neuvolat tai muut palvelupisteet eivät katoa, vaan Omaperhe tulee lisäavuksi perheille Perhekeskus-kokonaisuutta. Palvelut täydentävät toisiaan, Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen Perhekeskuksen palveluyksikköjohtaja Sirpa Tuomela

Nykyään perheet hakevat paljon tietoa verkosta. On tärkeää, että verkosta löytyy myös luotettavaa ja ajantasaista tietoa. Omaperhe.fipalvelua käyttävä voi luottaa siihen, että palvelun sisältö on ajantasaista ja ammattilaisten tuottamaa.

  • Toivomme, että Omaperhe auttaa perheitä monenlaisissa tilanteissa, joissa apua ja neuvoja pitää löytää oikealla hetkellä. Omaperhe on pitkään odotettu palvelu. Enää tietoa ja palveluita ei tarvitse etsiä eri sivustoilta, vaan nyt kaikki tarpeellinen tieto on koottu yhdelle ja samalle sivustolle. Sivustolla on asiantuntijatietoa eri muodoissa, kuten artikkeleja eri aihealueista, videoita, itsearviointeja ja valmennuksia, Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen perhekeskuskoordinaattori Mari Rajamäki

Omaperhe on matalan kynnyksen palvelu perheille. Perheet voivat saada riittävän avun avuntarpeeseensa sivuston asiantuntijatiedosta. Jos perhe kokee tarvitsevansa muuta apua ja tukea, sivusto ohjaa palveluiden yhteystietoihin. Tietosisältöjen jälkeen sivun alaosaan tulee palvelusuosituksia siihen aihealueeseen, mistä perheet ovat etsineet tietoa. Palvelusuosituksissa näkyy kuvaus palvelusta sekä esimerkiksi palvelupaikan osoitteet, puhelinnumerot sekä sähköiset asiointikanavat.

  • Pikkulapsiperheissä esimerkiksi uniongelmat rasittavat koko perhettä hyvin yleisesti. Omaperheestä löytyyuseita artikkeleita eri-ikäisten lasten uniongelmista. Suosituksista nousee hyvinvointialueen palveluja, joihin voi ottaa yhteyttä, jos tarvitsee artikkeleiden lisäksi lisätietoa tai tukea perhetyöstä neuvolapalveluihin, toteaa Mari Rajamäki.
  • Omaperhe-sivuston lisäksi DigiFinlandin kehitystyössä on tulossa 13–29-vuotiaille nuorille suunnattu Helpperi-sivusto sekä ammattilaisille oma tietoportaali vuoden 2023 loppupuolella. Sähköisen perhekeskuksen alueellista kehittämistä koordinoidaan Hyvinvoiva Etelä-Pohjanmaa -hankkeessa, mikä on osa Eu-rahoitteista Suomen kestävän kasvun ohjelmaa Marjo Köykkä lisää.

Faktaa: Omaperhe.fi on perhekeskustoiminnan sähköinen kanava. Sähköisen perhekeskuksen kehittämisen taustalla on valtakunnallinen lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma ja perhekeskustoimintamalli. DigiFinland Oy koordinoi Sähköisen perhekeskuksen kehitystyötä. DigiFinland Oy on julkisen hallinnon digitalisaatiota edistävä erityistehtäväyhtiö. Yhtiön omistajia ovat vuoden 2023 alusta alkaen hyvinvointialueet, Helsingin kaupunki, HUS-yhtymä ja valtio.


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI