Vaativa erikoissairaanhoito siirtyy Kuusiolinna Terveydeltä Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueelle

0

Kuusiolinna Terveys ja Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue ovat sopineet erikoissairaanhoitoon liittyvistä vastuista. Kuusiolinna Terveyden järjestämä vaativa erikoissairaanhoito siirtyy Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueelle 6.5.2024 alkaen. Vaativaa erikoissairaanhoitoa tuotetaan esimerkiksi hyvinvointialueiden yliopisto- ja keskussairaaloissa.

Kaikki tähän mennessä sovitut erikoissairaanhoidon vastaanotot, toimenpiteet ja kontrollit toteutetaan Kuusiolinnan ja Pihlajalinnan erikoissairaanhoidon toimipisteissä 30.6.2024 saakka.

  • Toteutamme edelleen perusterveydenhuollon palvelut Alavudella, Kuortaneella, Soinissa ja Ähtärissä. Asiakkaan hoidon tarve arvioidaan tutuissa ajanvarausnumeroissa ja vastaanotoilla. Kuntalaisilla on myös käytössään digiterveysaseman palvelut osoitteessa kuusiolinna.fi, Kuusiolinna Terveyden toimitusjohtaja Seppo Kariniemi kertoo.

Kuusiolinna Terveydessä tehdään edelleen perusterveydenhuollon sisäistä erikoissairaanhoitoa sotekeskuksen toimipisteissä, kuten kardiologisia ja geriatrisia vastaanottoja sekä vatsan ja suoliston tähystyksiä. Lisäksi mielenterveys- ja riippuvuuspalvelut pysyvät vielä toistaiseksi Kuusiolinna Terveyden vastuulla.

Jatkossakin asiakas voi valita Pihlajalinnan julkisia palveluita tuottavan Jokilaakson sairaalan Jämsässä hoitopaikakseen valinnanvapauslain mukaisesti. Jokilaakson sairaalassa tehdään muun muassa niin päiväkirurgisia kuin vaativampiakin leikkauksia, kuten polven ja lonkan tekonivelleikkauksia. Muut Pihlajalinnan toimipisteet, kuten Pihlajalinnan lääkärikeskukset ja sairaalat Seinäjoella tai Tampereella, palvelevat jatkossakin vakuutus- ja yksityisasiakkaita. 

 

JÄTÄ KOMMENTTI