Virhydro Oy:lle tämän vuotinen Virrat-palkinto

0
Kaupunginjohtaja Henna Viitanen (vas.), Virrat-palkinnon saajat , Virhydro Oy:n edustajat Kimmo ja Tuula Mäntysalmi sekä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Reijo Koskela.

JarkkoRuohola/ J-Pnews                                                                                                 Virrat

Perinteiseen tapaan lokakuun 20. päivä vietettävän Virrat-päivän ohjelmaan kuuluu kaupungin myöntä-män Virrat-palkinnon jakaminen.

Virrat-palkinto myönnetään yksityiselle, yritykselle tai yhteisölle, joka on merkittävällä ja myönteisellä tavalla vaikuttanut ja edistänyt Virtain kaupungin kehitystä. Palkintoon, johon kuuluu kuvanveistäjä Timo Karan käsialaa oleva Karhu-patsas ja kunniakirja. Palkintoa on jaettu vuodesta 1997, joten tämän vuotinen jakotilaisuus oli 25. Päätöksen palkinnosta tekee kaupunginhallitus kuultuaan asiassa tarpeelliseksi katsomiaan tahoja. Virrat-palkinnon julkistamisen suorittanut kaupunginhallituksen puheenjohtaja Reijo Koskela perusteli ennen palkinnon saajan nimen julkistamista valintakriteereitä seuraavasti: -Kyseinen yritys on perustettu 1987.

Aloittaessaan yritys alkoi tuottaa sellaisia palveluja, joita ei paikkakunnalla aiemmin ollut. Yritys on antanut apua monille, joilla on koneidensa ja laitteidensa kanssa ongelmia. Yritys on lisännyt ja kehittänyt tuote- ja palveluvalikoimaansa määrätietoisesti asiakkaidensa tarpeiden mukaan. Toimintaa on kehitetty viime vuosina myös koneiden ja laitteiden korjaukseen ja jälkimarkkinointiin. Muutama vuosi sitten tehtiin yrityksessä sukupolvenvaihdos. Yritys muutti uuteen toimitilaan ja tuotevalikoima lisääntyi merkittävästi. Palveluja tuotetaan tehokkaasti ammattilaisille ja kuluttajille myymälässä sekä verkkokaupassa. Yrityksen nimi muodostuu paikkakunnan nimen alkuosasta ja ”nestevoimasta”. Hyvät kuulijat Virrat-palkinnon saa tänä vuonna Virhydro Oy.

Palkitun yrityksen puolesta puheenvuoron käyttänyt Kimmo Mäntysalmi oli hieman yllättynyt huomionosoituksesta. -Hieman mietin kun sain tiedon tästä, että tämä huomionosoitus osui meille. Mehän olemme tehneet ratkaisuja täysin omista lähtökohdista ja oman toimintamme kehittämiseksi.

Hän kiitti yrityksen mukana olosta virtolaisessa elinkeinoelämässä. -On hienoa huomata, että toimintamme on vaikuttanut positiivisesti myös ympäristöön. Virhydro Oy on saanut olla mukana virtolaisessa elinkeinoelämässä jo yli 35 vuotta ja se ei olisi mahdollista ilman hyviä yhteistyökumppaneita, asiakkaita, tavarantoimittajia ja ennen kaikkea hyviä työntekijöitä. Kiitos lähtee myös uskollisille asiakkaille, jotka ovat olleet mukana ja tietysti henkilökunnalle, joka on ollut sitoutunutta ja osaavaa. Erityisesti olen mielissäni henkilökunnan osalta tilanteesta, että neljä henkilöä on ollut tänä vuonna vanhempain vapaalla.

Kimmo Mäntysalmi suistutti kiitosta myös paikkakunnan elinkeinopolitiikan suuntaan.- Virrat on kehittynyt elinkeinopolitiikan osalta hyvään suuntaan. Yrityskanta on säilynyt elinvoimaisena ja monipuolisena ja myös uusille yrityksille on valmiita tontteja. Varmasti näemme uutta toimintaa uusilla alueilla.

Hän näki yrityksen tulevaisuuden valoisena. -Virhydro Oy panostaa edelleen kasvuun. Oman tuonnin osuus lisääntyy jatkuvasti ja huoltotoiminnot vahvistuvat entisestään. Verkkokauppa on jo nyt merkittävä tekijä liiketoiminnassamme ja sen osuus tulee kasvamaan. Toivottavasti saame jatkossakin osaavaa ja innostunutta henkilökuntaa. Ja oman yrityksen kohdalla meillä on kasvunvaraa tontilla. Virhydro Oy työllistää 14-15 henkilöä.

Yhtenäiskoululla järjestetyssä tilaisuudessa luovutettiin myös perusturvalautakunnan myöntämä kunniakirja toiminnasta terveyden ja elämänlaadun parantamisesta. Kunniakirjan sai Virtain Vapaaehtoinen Palokunta.

Terveyttä ja elämänlaatua parantavan kunniakirjan vastaanottivat Virtain VPK:n päällikkö Timo Huikkala (vas.) ja yhdistyksen hallituksen jäsen Mika Ylitalo.

Perusturvalautakunnan puheenjohtaja Keijo Kaleva avasi kunniakirjan myöntämisen perusteita: – 25:s kunniakirja on päätetty myöntää vuonna 1938 perustetulle yhdistykselle, joka on hoitanut tehtäväänsä turvallisuuden ylläpidossa, kehittämisessä, turvallisuuskasvatuksessa ja osallistumalla viranomaistoiminnan rinnalla ja ohjauksessa konkreettisen avun antamiseen.

Yhdistyksen perustamisen aikaan harkittu tarve kasvattaa nuoria vapaaehtoiseen turvallisuustyöhön sekä perheiden sitouttaminen käytännön toimiin, on ollut johtava periaate. Tarve tämän suuntaiseen työhön ei ole vähentynyt, päin vastoin kasvanut. Turvallisuusnäkökohtaan on liittynyt kiinteästi terveyden ja elämänlaadun edistäminen. Kunniakirjan saaja on toiminut paikallisuuden lisäksi läheisenä osana alueellista toimintaa.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jarmo Vehmas piti ajankohtaisen tilannekatsauksen Virrat-päivän tapahtumassa yhtenäiskoululla.

Tilaisuuden aluksi kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jarmo Vehmas piti ajankohtaisen tilannekatsauksen– Virtain kunnan tämän vuoden tuloslaskelmaennuste on positiivinen. Velkaa ei tehdä lisää ja vanha velka vähenee kahdella miljoonalla. Työttömyys aste on noin kahdeksan prosenttia ja toisaalta työvoimapula vaivaa.

Asukasmäärä on 6420, joka on 45 vähemmän kuin tämän vuoden alussa. Tuulivoimat ovat harkintavaiheessa vielä, paljonko ja minne. Ainakin lisääntyviin tuloihin kunnalle. Liedenpohjan koulun tarkastelu on vielä kesken. Ratkennee ensi keväänä. Uimahalli harkinnassa.  Lähiaikoina lisätään kuljetuksia naapurikuntien halleihin.

Koivulantie 2:n kerrostalon korjaamiseen päästään todennäköisesti jo tänä vuonna. Marttisen saaren kehittämistä jatketaan ja luultavasti Perinnekylä eriytetään nuorisokeskuksesta. Laivaranta tarvitsee lisäpanostusta. Lakarin leirintäalue ja mahdollinen asuntoalue sen yhteydessä kaipaa ratkaisuja. Tilaisuuden musiikkiannista vastasi trubaduuri Valto Savolainen. -jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI