Virrat hyväksyi kumppanuussopimuksen Tampereen ammattikorkeakoulun ja Ruoveden kunnan kanssa

0
(JR/J-Pnews)

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain kaupunginhallitus hyväksyi vuoden ensimmäisessä kokouksessaan maanantaina (9.1.) Tampereen ammattikorkeakoulun, Virtain kaupungin ja Ruoveden kunnan välisen kumppanuussopimuksen ajalle 1.1.2023-31.12.2023.

Sopimukseen sisältyy optio vuosille 2024 ja 2025.  Option käytöstä päätetään lokakuun loppuun mennessä. Kumppanuudesta on päätetty vuonna 2019 vuosille 2020-2022. Tavoitteena on vahvistaa ammattikorkeakoulun ja ympäröivän yhteiskunnan vuorovaikutusta ja välittää Tampereen ammattikorkeakoulun ja koko korkeakouluyhteisön osaamista alueen yritysten ja yhteisöjen käyttöön.

Merkittiin ”Digitaalinen tulevaisuus eri kokoisissa kunnissa ”(DIGITEK)-hankkeen loppuraportti tiedoksi. Virtain lisäksi hankkeeseen osallistuivat Karkkila, Pälkäne, Kuhmoinen ja Lohja. Virtain painopistealueet projektissa olivat etätyö ja monipaikkainen työ.

Kaupunginjohtaja Henna Viitanen kertoo, että hankkeen tarkoituksena oli , että saataisiin erilaisia digitaalisia toimintamalleja, jotka sitten voitaisiin monistaa eri kuntiin. Meillä on ollut erilaisia koulutuksia kyseiseen hankkeeseen liittyen. Me olemme laajentaneet sähköisten lomakkeiden käyttöä ja Suomi.fi -palvelua, ottaneet sähköisen allekirjoituksen käyttöön ja myös sisäinen intra on saatettu loppuun tämän hankkeen puitteissa.

Vanhusneuvoston sihteeriksi päätettiin nimetä hyvinvointiohjaaja. Siihen saakka, kunnes hyvinvointiohjaaja aloittaa työssään, sihteerinä toimii hyvinvointijohtaja. Jatkossa hyvinvointijohtaja toimii sihteerin varahenkilönä.

Päätettiin myöntää Killinkosken kyläyhdistys ry:lle Wanhan tehtaan kehittämis-hankkeeseen myönnetylle välirahoitukselle jatkoaikaa 31.12.2023 saakka 20.000 euron pääoman osalta.

Merkittiin tiedoksi talousarvion toteutuminen marraskuun lopun tilanteen mukaan. Erityisesti hyvän verotuloennusteen johdosta sekä talousarviota korkeampina toteutuneiden rahoitustuottojen johdosta tuloslaskelmaennusteen ylijäämä on noin 2,2 milj. euroa.

Päätettiin myöntää täyttöluvat koulutoimen vakinaisten ja määräaikaisten vakanssien täyttämistä varten kevätlukukaudelle 2023 sekä 1.8.2023 alkaville vakanseille. -jr


 

 

JÄTÄ KOMMENTTI