Virrat hyväksyi sopimuksen yhteisten resurssien ja toimintojen jaosta Ylä-Pirkanmaalla.

0
(JR/J-Pnews)

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain kaupunginhallitus päätti maanantaina hyväksyä sopimuksen yhteisten resurssien ja toimintojen jaosta Ylä-Pirkanmaan kuntien kesken Pirkanmaan työllisyyttä edistävässä kuntakokeilussa ajalla 1.1.-31.12.2024.

Sopimus liittyy 1.3.2021 alkaneeseen Pirkanmaan työllisyyden kuntakokeiluun ja missä Virrat on mukana kuluvan vuoden loppuun saakka. Ylä-Pirkanmaalla on ollut vielä erillinen sopimus työnjaosta ja toiminnoista, joka on vuosittain hyväksytty. Hyväksytty sopimus noudattaa entistä käytäntöä lukuun ottamatta Hakosalon CRM- asiakastietojärjestelmää, joka on irtisanottu päättymään maaliskuun lopussa. Uusi työllisyysalueen valmistelu on käynnissä Tampereen ja niiden kuntien kanssa, jotka ovat mukana.

Merkittiin tiedoksi sisäisen valvonnan ja riskien hallinnan järjestämisen arvioinnista. IA Insight Oy:n edustajat olivat esittelemässä syksyllä tekemäänsä arviointia.  Kaupunginjohtaja Henna Viitasen mukaan he toivat raportissaan esiin, että pienen kaupungin resursseihin nähden on ihan kiitettävää osaamista ja ohjeistusta tällä alueella. -Raportin osalta ei oltu mitenkään huolissaan tilanteesta. Tietenkin on aina kehittämistä ja sitä koetetaan tämän raportin pohjalta tehdä.

Merkittiin tiedoksi kaupungin myöntämien antolainojen tilanne 20.12.2023. Lainojen saldo on 98.000 euroa.

Merkittiin tiedoksi talousarvion toteutumisen tilanne marraskuun lopussa. Tilanne näyttää hyvältä. Ennustettu ylijäämä on 650.000 euroa. Sekä verotuotot että valtionosuudet ovat toteutuneet hyvin. Palkkakustannuksia on palkankorotusten myötä tullut arviointia enemmän. Sen sijaan väestönkehitys viime vuoden osalta näyttää huonolta. Nettomuutto ei näytä vuoden 2023 osalta muodostuvan positiiviseksi. Joulukuun tilanne ei ole vielä tiedossa.

Merkittiin tiedoksi viidestä eri valtuustoaloitteesta nykyhetken tiedot ja esitetään valtuustolle, että se merkitsee jokaisen aloitteen loppuun käsitellyksi.

Ilmoitusasioissa todetaan, että Virtain työttömyysaste oli 8 prosenttia marraskuun lopussa. -jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI