Virrat mukaan Erä-ja luontokulttuurimuseon sijaintipaikkakunnaksi

0
(JR/J-Pnews)

Jarkko Ruohola/ J-Pnews toimitus
Virrat

Virtain kaupunginhallituksen päätöksiä

Virtain kaupunginhallitus päätti maanantaina hakea Erä- ja luontokulttuurimuseon sijoittamista Virroille.  Kaupunginjohtaja Juha Viitasaaren mukaan museon sijaintipaikaksi tarjotaan Marttisen saarta ja museon sisällyttämiseksi koko saaren kehittämiseen.

– Hakemuksessa tuodaan esille Virtain sijainti ja rikas luonto. Taustana tulee esille myös pirkkalaiset eränkävijät ja virtolainen karhunkaataja Martti Kitunen. Kitunen on tunnettu karhunkaataja koko Suomessa ja hän näkyy myös katukuvassamme.

Ensimmäisessä vaiheessa museon sijaintipaikkaa haetaan vapaamuotoisella hakemuksella. Juha Viitasaari uskoo, että Erä- ja luontokulttuurimuseon sijoittumisesta käydään kova kisa.

– Ensimmäisen hakemusvaiheen jälkeen valitaan  enintään neljä ehdokasta saatujen vastausten perusteella tarkempiin neuvotteluihin.  Neuvottelujen tulokset esitellään rahoittaville ministeriöille ja varsinainen sitova tarjouspyyntö toimitetaan kilpailun kolmanteen vaiheeseen eteneville kaupungeille. Mielenkiintoista on nähdä mitä seuraavat vaiheet tuovat tullessaan, pohtii kaupunginjohtaja Juha Viitasaari. Lähikaupungeista ainakin Parkano on kiinnostunut uudesta museosta.

Hyväksyttiin tilinpäätöskäsittelyn aikataulu. Kaupunginhallitus käsittelee vuoden 2020 tilinpäätöksen 29.3.2021. Valtuusto hyväksyy tilinpäätöksen 24.5.2021.

Kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi valtionosuuspäätökset vuodelle 2021. Valtionosuuksia on tulossa yli 200.000 euroa enemmän mitä on budjetoitu.

Myönnettiin Virtain lukion äidinkielen lehtorin, Virtain lukion englanninkielenlehtorin ja Virtain yhtenäiskoulun ja lukion biologian ja maantiedon tuntiopettajan virkojen täyttöluvat 1.8.2021 alkaen. Perusturvalautakunnan esityksen mukaan myönnettiin täyttölupa sosiaalitoimen toimistosihteerin viralle 1.3.2021 alkaen.

Kari Savisen ja viiden muun valtuutetun tekemä valtuustoaloite valtuuston kokousten striimaamiseksi esitetään kaupunginvaltuustolle tiedoksi ja asian aloitteena loppuun käsitellyksi. Valtuuston kokoukset pyritään mahdollisuuksien mukaan striimata kaupungin sivuille verkkolähetyksenä. -jr


JÄTÄ KOMMENTTI