Kuusiolinna Terveyden muutosneuvottelut päättyneet

0
Kuusiolinna Terveys Ähtäri (Kuva: JS/jpnews.fi)

 

Kuusiolinna Terveys Oy:n muutosneuvottelut on saatu päätökseen. Työtehtäviä vähennetään, mutta ilman irtisanomisia.

Juha Viitasaari

Kuusiolinna Terveyden toimintaa ja kannattavuutta kuormittavat talouden haasteet. Vastatakseen toimintaympäristön muutoksiin yhtiö käynnisti marraskuussa yhteistoimintalain mukaiset muutosneuvottelut.

Kuusiolinna arvioi muutosneuvotteluiden alussa, että 40–60 työtehtävää voi vähentyä. Arvio ei muuttunut neuvotteluiden aikana. Työtehtävien vähentäminen ei kuitenkaan johda irtisanomisiin, sillä tavoitteena on toteuttaa muutokset työtehtävien uudelleen organisoinnilla ja sijaisjärjestelyjä kehittämällä. Lisäksi henkilöstöä eläköityy ja avoinna olevia ja avautuvia tehtäviä ei lähtökohtaisesti täytetä ulkoisilla rekrytoinneilla.

  • Kävimme neuvottelut ja henkilökohtaiset keskustelut henkilöstön kanssa hyvässä hengessä. Vaikka tilanteemme on haastava, emme päätyneet nyt irtisanomiin. On tärkeää pyrkiä löytämään kaikki mahdolliset keinot inhimillisten ratkaisuiden löytämiseen. Lisäksi on huomioitava kaikki muut mahdolliset keinot kulurakenteemme hillitsemiseen. Tarkennamme esimerkiksi hankinta- ja ostopalveluidemme periaatteita. Kaikkein tärkeintä on, että muutoksissakin tarjoamme vaikuttavia ja laadukkaita palveluita asiakkaillemme, toimitusjohtaja Juha Viitasaari kertoo.

 

JÄTÄ KOMMENTTI