Virtain kaupunginhallitus: Turun hovioikeuden päätökseen ei muutoksenhaku tarvetta

0
(JR/J-Pnews)

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi Turun hovioikeuden päätöksen ja päätti yksimielisesti, että muutoksenhakuun ei ole tarvetta.

Asia koskee Kihniön kunnan valitusta Turun hovioikeuteen ja hovioikeuden päätöstä koskevaan asiaan Koillis-Satakunnan Sähkö Oy yhtiöjärjestyksen muuttamisesta.
Turun hovioikeus on antanut päätöksen asiassa 24.5.2024. Hovioikeus päätti palauttaa asian käräjäoikeuden ratkaistavaksi oikeudenkäyntivirheen perusteella. Hovioikeus katsoi, että asiassa olisi pitänyt varata yhtiön osakkaille tilaisuus tulla kuulluksi asiassa. Koska osakkaita ei ole kuultu asia palautetaan käräjäoikeuteen sillä perusteella, että hovioikeus ei voi ohittaa ensimmäistä oikeusastetta kuulemisen osalta.

Hovioikeuden päätöslauselma: Käräjäoikeuden tuomio kumotaan ja Kihniön kunta vapautetaan velvollisuudesta korvata Virtain kaupungin ja Koillis-Satakunnan Sähkö Oy:n oikeudenkäyntikulut käräjäoikeudessa viivästyskorkoineen. Asia palautetaan Pirkanmaan käräjäoikeuteen, jonka on palautuspäätöksen saatua lainvoiman omasta aloitteestaan otettava asia käsiteltäväkseen ja siinä laillisesti meneteltävä.

Käräjäoikeuden on asiaa ratkaistessaan lausuttava myös oikeudenkäyntikuluista käräjäoikeudessa ja hovioikeudessa.

Ratkaisuun voi hakea muutosta korkeimmalta oikeudelta valittamalla vain, jos korkein oikeus niillä erityisillä perusteilla, jotka ilmenevät oheisesta valitusosoituksesta, myöntää valitusluvan. Valitusosoituksessa tarkoitettu määräaika valitusluvan pyytämiseen ja valituksen tekemiseen päättyy 23.7.2024.

Pentti Tikkanen, Keijo Kaleva ja Aimo Mäkinen poistuivat kokouksesta esteellisenä päätöksen teon ajaksi(hallintolaki 28 § 5. kohta yhteisöjäävi Tikkanen hallituksen jäsen, Kaleva hallintoneuvoston puheenjohtaja ja Mäkinen hallintoneuvoston jäsen).

Kaupunginhallitus päätti asettaa Tuuramäen tuulivoimaosayleiskaavan valmisteluvaiheen  aineiston  maankäyttö-rakennuslain 62§:n ja asetuksen 30 §:n  mukaisesti nähtäville ja pyytää siitä lausunnot. Keskustelun kuluessa Pirjo Ala-Kaarre (ps.) esitti, että Virtain kaupunki päättää lopettaa Tuuramäen tuulivoimahankkeen edistämisen. Hänen ehdotuksensa raukesi kannattamattomana. – jr



 

JÄTÄ KOMMENTTI