Virtain MuksuFestarit käynnistyivät vauhdikkaalla musiikilla

0
Runsaslukuinen yleisö seurasi MuksuFestarien avajaiskonserttia Koivurinteen päiväkodin piha-alueella.

ééJarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virroilla kolmannen kerran järjestettävät Muksu-Festarit käynnistyivät perjantaina (8.7.) aamupäivällä Koivurinteen päiväkodin piha-alueella järjestetyllä ulkoilmakonsertilla.

Siina ja Taikaradion mukaansa tempaava musiikki ja laulut pistivät pienten kuulijoiden jalat ja kädet heilumaan rytmikkäästi. Yhtye osasi hienosti ottaa ammattitaidolla yleisönsä mukaan musiikilliseen hauskanpitoon. Runsaslukuinen lapsijoukko, vanhempineen näytti ilmeistä päätellen nauttivan konsertin annista ja nautintoa lisäsi vielä taivaalta välillä esiin pilkahtanut aurinko.

Siina ja Taikaradio.

Konsertin jälkeen oli mahdollisuus lähteä MuksuSuunnistusreitille. Toiminnallisia rasteja oli eri puolella kaupungin keskustaa neljätoista. Pisteillä oli löytynyt monipuolista tekemistä, luovuutta ja mielikuvitusta vaativista tehtävistä liikuntasuorituksiin ja väritys- ja piirustustehtäviin. Kun suunnistuspassiin liittyviltä kuudelta rastilla oli leima hankittu, sai tämän jälkeen käydä hakemassa herkullisen Muksu-jäätelön torijäätelön kioskilta.

Vilenin Leipomon rastilla Mervi Vilén kertoi, että yritys on ollut mukana joka kerta MuksuFestarien suunnistustapahtumassa. -Meidän rastipisteessä väritetään leipuriaiheisiä piirustuksia, joita on kolme eri aihetta sekä arvaillaan leipurin raaka-aineita, joita on esillä neljä Tehtävien päätteeksi saa sitten nauttia mehusta ja tuoreesta munkista.

– Leipurin näkökulmasta on mukavaa, että lapset tunnistavat täällä leipomisen raaka-aineita, jos he  itsekin osallistuvat leipomiseen kotona. Lisäksi väritetyn piirustuksen saa ottaa mukaansa tai sitten antaa leipurille.

Oiva(vas.), Amanda ja Jadessa Lehtomäki aloittamassa leipuriaiheisten kuvien värittämistä Vilenin Leipomon rastilla. Mervi Vilén jakamassa papereita lapsille.

Leipomon rastilla Amanda Lehtomäki totesi lyhyesti ja ytimekkäästi, että mukavinta on tällä rastilla se, että värittämistouhun jälkeen saa mehua ja munkin.

Perjantain osalta MuksuFesterit päättyivät illalla järjestettyyn, maksulliseen Merirosvoseikkailuun höyrylaiva Tarjanteella. Muuten kaikki tapahtumat ovat ilmaisia.

Huomenna lauantaina on vuorossa liikuntaa yhtenäiskoululla. SuperSam avaa päivän ja temppurata on sekä volttimonttu ovat avoinna. Vanhemmat huolehtivat lasten valvonnassa kohteessa. Virtain VPK:n esittelee kalustoaan. Koulun pihassa MLL:n kirpputori ja 4H-nuoret tekevät kasvomaalauksia. MuksuFestarit päättyvät Pikku Pupun Orkesterin konserttiin puolen päivän maissa. -jr


 

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI