Virtain Rantatien koulun purku vauhdissa

0
Rantatien koulun ulkokuoren koneellinen purku on täydessä vauhdissa. (JR)
Jarkko Ruohola/J-Pnews
VIRRAT

Virtain Rantatien koulun purku etenee täyttä vauhtia. Sisätilat on saatu purettua ja nyt on käyty kiinni konetyönä tehtävään ulkokuoren purkamiseen. Reippaan kuukauden päästä pitäsi kaiken olla valmista ja vanha koulu on poissa uuden yhtenäiskoulun vierestä.

Virtain kaupungin rakennusmestari Antti Salminen kertoo, että koulun purkamiseen on varattu kaksi kuukautta.- Mitään erikoista ei ole tähän mennessä ilmaantunut ja urakoitsija on edennyt työssään aikataulun mukaisesti.
.
– Kun rakennus on saatu purettua maan tasalle, niin mennään töissä vielä kohtalaisen syvällekin. Yllättävän syvällekin perustat menevät osittain. Purkua on helpottanut, että  koulu on ns. yksiaineinen rakennus hyvin pitkälle tiilen johdosta. Työ olisi hankalampaa, jos joukossa olisi puuta, villaa ja muitakin materiaaleja lajittelun näkökulmasta ajatellen. Ulkokuoren purkuun on käytössä kovat vehkeet, että kivi on ”tutisemassa”. Ei tällaisia kohteita enää pureta pikku lekalla, vitsailee Antti Salminen.
.
Rantatien koulun purku-urakka sisältyy yhtenäiskoulun kvr-urakkaan. Koulun purkamiseen ja piha-alueiden rakentamiselle on varattu aikaa syyskuun loppuun saakka.-jr

JÄTÄ KOMMENTTI